تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
ناباوری رسانههای خارجی نسبت به آزادسازی خرمشهر
رسانههای خارجی که از ابتدای عملیات بیتالمقدس، فقط به انعکاس اخبار منتشرشده از سوی ایران و عراق بسنده میکنند، هنوز پیروزیهای بهدستآمده در این عملیات را باور ندارند و احتمال آزادسازی خرمشهر را دور از دسترس میپندارند.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، مفسر بیبیسی با بیان اینکه در صورت آزاد شدن خرمشهر، ضربهای بسیار سنگین از لحاظ نظامی و روانی بر عراق وارد خواهد شد، تأکید کرد شکستن خطوط دفاعی عراق در خرمشهر بسیار دشوار است.
رسانههای خارجی که از ابتدای عملیات بیتالمقدس، فقط به انعکاس اخبار منتشرشده از سوی ایران و عراق بسنده میکنند، هنوز پیروزیهای بهدستآمده در این عملیات را باور ندارند و احتمال آزادسازی خرمشهر را دور از دسترس میپندارند. در همین زمینه رادیو بیبیسی امروز (۱۳۶۱/۲/۱۳)، در بخش خبری انگلیسی ساعت ۲۳:۳۰ خود گفت:
هدف حمله اخیر ایران ظاهراً آزاد کردن خرمشهر است؛ شهری که از دست دادن آن برای عراق ضربه سختی به شمار خواهد رفت. درحالیکه نبرد حتی در این هنگام نیز در جریان است، هر دو طرف از آغاز حمله، ادعای پیروزی کردهاند و مرتباً به انتشار جزئیات تصرف مواضع موردنظر خود و تعداد تلفات دشمن پرداختهاند. ازاینرو دانستن واقعیت مشکل است، لکن از لابلای گزارشات میتوان به نتایجی دست یافت.
جیم میوئر، یکی از مفسران بیبیسی که حوادث جنگ ایران و عراق را دنبال میکند، در پاسخ به این سؤال که هدف اصلی ایران درگذشته و حال آزادی خرمشهر بوده است و درصورتیکه ایران موفق به باز پس گرفتن خرمشهر شود، شدت ضربهای که بر روحیه عراقیها وارد میگردد تا چه حد خواهد بود؟ اظهار کرد:
به عقیده من در این صورت ضربه بسیار بسیار سنگینی برای عراق خواهد بود. نهتنها از لحاظ نظامی، بلکه قبل از هر چیز از نظر روانی ضربه سختی است؛ زیرا خرمشهر علاوه بر اینکه بزرگترین شهر اشغالشده است، گرفتن آن نیز در پی یک ماه نبرد شدید میسر گردید.
درصورتیکه ایرانیان این شهر را باز پس بگیرند از نظر روانی ضربه بسیار سنگینی به نیروهای عراقی وارد خواهد شد.
البته باید گفت شکستن خطوط دفاعی در خرمشهر بسیار بسیار دشوار خواهد بود و در این مورد که نیروهای ایرانی حتی به اطراف خرمشهر هم رسیده باشند، هیچ نشانهای وجود ندارد.
منبع:
حبیبی، ابوالقاسم، روزشمار جنگ ایران و عراق: آزادسازی خرمشهر؛ پایان رؤیای تجزیه ایران، (کتاب نوزدهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۸، صص ۲۴۴، ۲۴۵