تورقی بر روزشمار تحولات انقلاب اسلامی؛
لزوم پرهیز مجلس از درگیریهای جناحی، سیاسی و فردی
حضرت آیتالله خامنهای فرمودند: میان جنجالهای دبستانی و حزبی با مباحث و مجادلات متکی بر انگیزههای صحیح تفاوت بسیار عمیقی وجود دارد و مجلس باید ضمن پرهیز کامل از درگیریهای زشت جناحی، سیاسی و فردی، از مباحثات راهگشا و پرشور، کاملاً بهره بگیرد.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز (۱۳۸۳/۳/۲۷) در دیدار نمایندگان هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی، مجلس را مظهر مردمسالاری دینی خواندند و با تشریح وظایف نمایندگان مجلس تأکید کردند: مجلس باید آیینه تمامعیار عزت، استقلال، پاسداری از منافع ملی و مقابله با سلطه جویان جهانی باشد
آیتالله خامنهای با اشاره به جایگاه تعیینکننده و سرنوشتساز مجلس افزودند: مجلس شورای اسلامی قله رفیع نظام جمهوری اسلامی است و باید سازوکاری را یافت که اثرگذاری مجلس در حرکت عمومی کشور، روزبهروز بیشتر و عمیقتر شود.
ایشان نمایندگان مجلس را نمایندگان تمام قشرهای ملت خواندند و درعینحال اضافه کردند: باید در درجه اول خود را نماینده قشرهای محروم مردم بدانید و خواستهای آنان را پیگیری کنید.
حضرت آیتالله خامنهای سپس با اشاره به لزوم استفاده از همه ظرفیتهای قانونگذاری و نظارت مجلس خاطرنشان کردند: با استفاده از ابزارهای نظارتی بهویژه ابزار بسیار مهم دیوان محاسبات، بر فعالیتهای دستگاهها نظارت کنید. ایشان در همین زمینه بر لزوم پرهیز کامل نمایندگان از ایجاد برخی ارتباطات مخدوش با دستگاههای تحت نظارت تأکید کردند و گفتند: اینگونه اقدامات، تأثیرگذاری مجلس و توانایی عظیم و قانونی جمعی را در نظارت بر دستگاهها سلب میکند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی را نماینده و عصاره ملت برشمردند و در تشریح جایگاه سیاسی مجلس، یادآوری کردند: موضعگیری سیاسی مجلس میتواند دشمنان را امیدوار و گستاخ کند یا برعکس، آنها را از دستیابی به هدف اصلی مراکز قدرت جهانی یعنی سیطره مجدد بر ملت و کشور ایران ناامید سازد و مجلس شورای اسلامی باید با موضعگیریهای صحیح در پایداری سرنوشتساز ملت در مقابل دشمنان و عزت این سرزمین، نقش ویژه خود را بهخوبی ایفا کند…
آیتالله خامنهای در ادامه، جمع شدن ۲۹۰ نفر از نخبگان کشور و ملت در مجلس شورای اسلامی را فرصت بینظیری برای بررسی و بحث و مجادله منطقی درباره مسائل اساسی کشور دانستند و ابراز کردند: همانگونه که امام راحل عظیم الشان مکرراً میفرمود، مجلس جای مباحثات پرشور و پرنشاط برگزیدگان ملت است.
ایشان مجادلات علمی و مباحثات تخصصی نمایندگان مجلس را کاملاً مفید و ضروری خواندند و ادامه دادند: میان جنجالهای دبستانی و حزبی با مباحث و مجادلات متکی بر انگیزههای صحیح تفاوت بسیار عمیقی وجود دارد و مجلس باید ضمن پرهیز کامل از درگیریهای زشت جناحی، سیاسی و فردی، از مباحثات راهگشا و پرشور، کاملاً بهره بگیرد.
ایشان پی گیری استقلال ملی، عدالت اجتماعی، کم کردن شکاف بین فقیر و غنی و مبارزه با فساد را از وظایف اصلی نمایندگان مجلس عنوان کردند و افزودند: اداره صحیح کشور، متوقف به مبارزه همهجانبه با فساد است.
منبع:
نعمتی، لیلا، روزشمار تحولات انقلاب اسلامی: پرونده هستهای؛ همکاری ایران، عهدشکنی غرب (جلد اول)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۱، صص ۷۹۳، ۷۹۴، ۷۹۵