تورقی بر روزشمار تحولات انقلاب اسلامی؛
در برگزاری انتخابات، قانون فصل الخطاب است
رهبر معظم انقلاب؛ امام خامنهای فرمودند: این تصور غلط است که بعضی خیال کنند با حرکات خیابانی، یک اهرم فشاری علیه نظام درست میکنند و مسئولان نظام را وادار میکنند تا بهعنوان مصلحت، زیر بار تحمیلات آنها بروند. تن دادن به مطالبات غیرقانونی، زیر فشار، خودش شروع دیکتاتوری است.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، پس از طی هفتهای پرماجرا، انتظار برای شنیدن سخنانی که فصل الخطاب مناقشات پس از انتخابات باشد به پایان رسید و رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز جمعه تهران با تبیین اهمیت ویژگیهای انتخابات دهم ریاست جمهوری و تأکید بر سازوکارهای قانونی در پیگیری اعتراضات، اظهار کردند که تن دادن به مطالبات غیرقانونی، زیر فشار، خودش شروع دیکتاتوری است.
رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز جمعه تاریخی امروز (۲۹/۳/۱۳۸۸) تهران بهطور مبسوط به مسئله انتخابات و حوادث پس از آن پرداختد.
برخی از مهمترین محورهای سخنان رهبر انقلاب درباره انتخابات که در خطبه دوم ایراد شد، عبارت است از:
– انتخابات ۲۲ خرداد یک نمایش عظیمی بود از احساس مسئولیت ملت ما برای سرنوشت کشور، روح مشارکت جوی مردم در اداره کشورشان و دلبستگی مردم به نظامشان
– این انتخابات، برای دشمنان یک زلزله سیاسی و برای دوستان در اکناف عالم یک جهش واقعی و تاریخی در سیسالگی انقلاب بود. اعتماد به نظام جمهوری اسلامی در این انتخابات آشکار شد. رقابتها و مناظرهها کاملاً آزاد، جدی و شفاف بین نامزدهای مختلف بهقدری روشن و صریح بود که عدهای به آن معترض شدند. این چهارنفری که وارد عرصه انتخابات جدی شدند، همهشان جزء عناصر نظام و متعلق بهنظام بودند و هستند.
– با فساد باید در هر نقطهای که هست، مبارزه کرد.
-سازوکارهای قانونی انتخابات در کشور ما اجازه تقلب نمیدهد.
– اگر کسانی شبهه دارند و مستنداتی میدهند، باید حتماً رسیدگی شود، البته از مجاری قانونی. بنده زیر بار بدعتهای غیرقانونی نخواهم رفت. امروز اگر چهارچوبهای قانونی شکسته شد، در آینده هیچ انتخاباتی مصونیت نخواهد داشت.
– از شورای محترم نگهبان خواستم که اگر در مواردی خواستند صندوقها را بازشماری کنند، با حضور نمایندگان خود نامزدها این کار را بکنند.
-اگر نخبگان سیاسی بخواهند قانون را زیر پا بگذارند یا برای اصلاح ابرو، چشم را کور کنند، چه بخواهند، چه نخواهند، مسئول خونها و خشونتها و هرجومرجها آنها هستند.
– دیپلماتهای برجسته چند کشور غربی نقاب از چهره برداشتند و دشمنیهای خودشان با نظام اسلامی را نشان دادند و از همه هم خبیثتر دولت انگلیس است.
– قانون، فصل الخطاب است، قانون را فصل الخطاب بدانید.
– اگر قرار باشد بعد از هر انتخاباتی، آنهایی که رأی نیاوردند اردوکشی خیابانی بکنند و طرفدارانشان را به خیابان بکشند، بعد آنهایی که رأی آوردهاند هم در جواب آنها اردوکشی کنند، پس چرا انتخابات انجام شود؟
– همین چندنفری که در این قضایا کشته شدند از مردم عادی، از بسیج، جواب اینها را چه کسی میدهد؟
– این تصور غلط است که بعضی خیال کنند با حرکات خیابانی، یک اهرم فشاری علیه نظام درست میکنند و مسئولان نظام را وادار میکنند تا بهعنوان مصلحت، زیر بار تحمیلات آنها بروند. تن دادن به مطالبات غیرقانونی، زیر فشار، خودش شروع دیکتاتوری است.
– این تخریبها ربطی به مردم و طرف داران نامزدها ندارد، این مال بدخواهان است، مال مزدوران است، مال دستنشاندگان سرویسهای جاسوسی غربی و صهیونیست است.
– این کاری که در داخل، ناشیانه از بعضی سر زد، دشمنان را به طمع انداخت، خیال کردند ایران هم گرجستان است.
-مسئولان و سیاستمداران اروپایی و آمریکایی قدری بایستی شرم و حیا را هم برای خودشان وظیفه بدانند.
منبع:
امامی کورنده، احمد، روزشمار تحولات انقلاب اسلامی: از حماسه تا فتنه (جلد دوم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۲، صص ۲۶۳، ۲۶۴، ۲۶۵