تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
حادثه هفتم تیر نتیجه بنبست جریان نفاق و التقاط
آیتالله خامنهای (رئیسجمهور وقت) گفت: در کشور ما بعد از انقلاب خط نفاق و التقاط شروع به انجام یک حرکت سریع و موفقی کرد. هرچه از آغاز پیروزی انقلاب گذشت و آگاهی و هوشیاری انقلابی مردم افزایش پیدا کرد حرکت نفاق و التقاط در کشور با موانع بیشتری روبهرو شد. با سقوط بنیصدر این خط به بنبست رسید.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، آیتالله خامنهای رئیسجمهور، امروز (۱۳۶۲/۴/۶) به مناسبت سالگرد انفجار بمب در مقر حزب جمهوری اسلامی و شهادت عدهای از مسئولان کشور ازجمله آیتالله بهشتی، در یک گفتوگوی مطبوعاتی شرکت کرد و درباره عناصر شکلدهنده حادثه هفتم تیر و پیوند گروهها و خطوط سیاسی مختلف برای مقابله با خط امام و برنامه آنها برای به دستگیری حاکمیت جمهوری اسلامی مطالبی بیان کرد.
رئیسجمهور درباره چگونگی وقوع حادثه هفتم تیر گفت: بنده ریشه حادثه هفتم تیر را در به بنبست رسیدن خط نفاق و التقاط میبینم.
در کشور ما بعد از انقلاب خط نفاق و التقاط شروع به انجام یک حرکت سریع و موفقی کرد. هرچه از آغاز پیروزی انقلاب گذشت و آگاهی و هوشیاری انقلابی مردم افزایش پیدا کرد حرکت نفاق و التقاط در کشور با موانع بیشتری روبهرو شد. با سقوط بنیصدر این خط به بنبست رسید.
اگر این مطلب را بخواهیم تشریح کنیم که البته با آن شرح و تفصیل زیادی که طول میکشد، اجمالاً بخواهیم بگوییم باید اینجور بگوییم که وقتی ما میگوییم نفاق، مراد ما فقط نفاق دینی نیست، بلکه نفاق سیاسی است و نفاق انقلابی را هم شامل است.
وقتی بگوییم التقاط، مقصودمان فکر مارکسیستی نیست، یعنی تلفیق فکر مارکسیستی و اسلامی باهم نیست، بلکه التقاط از تفکرات غربی لیبرالی و امثال آنها نیز هست. با این تعبیر میفهمیم که خط نفاق و التقاط شامل خطوطی میشود که بعد از انقلاب در مقابل خط امام در ایران قرار گرفتند؛ یعنی لیبرالها، منافقین، کمونیستهای محارب، ساواکیها و وابستگان به آمریکا و کلیه خطوط محارب با خط صحیح ولایتفقیه را شامل میشود.
آیتالله خامنهای در ادامه در مورد تلاش متحد گروههای مخالف خط امام و اقداماتی که برای کسب کرسی ریاستجمهوری بنیصدر کردند و تلاش آنها برای متابعت مجلس از رئیسجمهور و شکست این تلاش و همچنین واکنش آنها در به راه انداختن غائله ۳۰ خرداد و در پی آن هفتم تیر اظهار کرد:
اینها امیدوار بودند که بتوانند قانون اساسی را طبق میل خودشان درست کنند و در داخل مجلس خبرگان و قانون اساسی تلاش کردند نشد، امیدوار بودند که بتوانند مجلس شورای اسلامی را در مشت بگیرند و بنیصدر روی این مسئله کار زیادی کرد و دیدید که با حزب جمهوری اسلامی چه کردند، هدفشان هم همین بود، چون میدیدند قویترین دستی که ممکن است مجلس را، ترکیب مجلس شورای اسلامی را رقم بزند حزب جمهوری اسلامی است، لذا با آن مبارزه کردند تا حزب را منهدم و منزوی کنند و بنیصدر میگفت که نمایندگان مجلس باید با رئیسجمهور هماهنگ باشند، یعنی شرط نمایندگی این است با رئیسجمهور خوب باشد تا بتواند نماینده مجلس هم باشد، این شعار را مطرح کرده بودند.
در داخل مجلس، بنیصدر چه تدابیری میاندیشید برای اینکه بتواند مجلس را تصرف کند و چگونه بر جناحهای گوناگون مجلس حتی بر بعضی از جناحهای روحانی با انواع گوناگون ترفندها تسلط خودش را تأمین کرده بود، اما درعینحال نشد.
مجلس مقابل بنیصدر قرار گرفت و به دولت شهید رجایی رأی اعتماد داد. امیدوار بودند که در رأس قوه مجریه رئیسجمهور باشد که کلاً امور را در دست بگیرد و کشور را به همان طرفی که آنها میخواهند هدایت بکند.
بنیصدر سرکار آمد تا اینجا موفق شدند، لکن بنیصدر هرروزی که گذشت با ناکامی جدیدی مواجه شد، چهره او افشا شد، آبروی قبلی که در طول چند ماه از اوایل انقلاب کسب کرده بود از دست داد و بین خود جناحهای معارض تضاد بود و درنتیجه رئیسجمهور آن قدرت متوقع و مورد انتظاری که آنها میخواستند از دست داد و انتظاراتی که از این قبیل داشتند هیچکدام عملی نشد. با خلع بنیصدر از فرماندهی کل قوا بهوسیله امام و سپس خلع او از ریاست جمهوری بهوسیله مجلس و تنفیذ امام، همه این آرزوها تمام شد، همهچیز آنها از دست رفت و این خطوط که با آن امید و با آن شور و شوق شروع کرده بودند به بنبست رسیدند یک دیوار بلند و غیرقابل نفوذ که نمیتوانستند حرکت کنند.
در اینجا طبیعی است که هر نیرویی درصدد تحرک وحشیانه و تند و پرخاشگرانه بربیاید و همین کار را منافقین و گروههای نفاق و الحاد انجام دادند، اگرچه زیر نام منافقین خلق بود و از همه گروهها منافق التقاطی بودند؛ مخصوص منافقین خلق نبود، از همه جمع شده بودند و ماجرای ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۰ را به وجود آوردند و وقتیکه ۳۰ خرداد بهوسیله مردم آنچنان با سرکوب شدیدی روبهرو شد و تودهنی محکمی از ناحیه مردم به اینها خورد درصدد طرح نقشههای تروریستی برآمدند البته باید بگویم ما غافلگیر شدیم، زیرا انتظار اینگونه خباثت را از این افراد نمیبردیم که ناگهان زبدهترین انسانهای این جامعه را به خاطر مفاسد نفسانی خودشان موردحمله قراردادند، بنابراین ریشه این حادثه را در این بنبست میبینیم.
منبع:
روزنامه کیهان، ۷/۴/۱۳۶۲، ص ۲۲.