• خانه
نکات‌پرس
جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نکات‌پرس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

واکنش رسانه‌های بین‌المللی به تصویب قطعنامه ۵۹۸

۱۴۰۳/۰۴/۳۱
در نکات دیگران
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
واکنش رسانه‌های بین‌المللی به تصویب قطعنامه ۵۹۸


۱۴۰۳/۰۴/۳۱

تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

واکنش رسانه‌های بین‌المللی به تصویب قطعنامه ۵۹۸

سخنان و اظهارنظرهای مقام‌های ایرانی در مورد تحرکات نظامی جدید آمریکا و نیز قطع‌نامه ۵۹۸ شورای امنیت، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خبری و مطبوعات کشورهای جهان داشت.

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، سخنان و اظهارنظرهای مقام‌های ایرانی در مورد تحرکات نظامی جدید آمریکا و نیز قطع‌نامه ۵۹۸ شورای امنیت، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خبری و مطبوعات کشورهای جهان داشت.

رادیو صدای آمریکا به نقل از روزنامه کریستین ساینس مانیتور گفت: مقامات ایران با قطع‌نامه شورای امنیت به سردی برخورد کردند ولی آن را به‌طور صریح رد نکردند، اما اعلام نمودند که تقویت و تمرکز نیروهای نظامی آمریکا در خلیج‌فارس این قطع‌نامه را کان لم یکن ساخته است.

این روزنامه می‌نویسد: واکنش ایران به‌دقت مورد مراقبت است زیرا رد آشکار قطع‌نامه، آن شورا را ملزم می‌سازد علیه طرفی که قطع‌نامه را مراعات نمی‌کند، تحریم‌هایی در نظر بگیرد. یکی از این تحریم‌های احتمالی، تحریم بین‌المللی صدور اسلحه است که آمریکا آن را پیگیری می‌کند، اما معلوم نیست که سایر اعضای شورای امنیت در این زمینه با آمریکا همکاری خواهند کرد یا نه.

رادیو آمریکا افزود: به‌رغم گزارش‌های ضد و نقیض، جمهوری اسلامی ایران تاکنون قطع‌نامه را رد نکرده است. سعید رجایی خراسانی در یک کنفرانس مطبوعاتی، قطع‌نامه ۵۹۸ شورای امنیت را نتیجه کوشش‌های خستگی‌ناپذیر آمریکا خواند.

 وی افزود که طی هفت سال گذشته، شورای امنیت مسئولیت خود را بر عهده نگرفته بود و هیچ‌گاه از عراق نخواست که خاک ایران را ترک کند و اکنون زیر فشار آمریکا به یاد فصل هفت منشور سازمان ملل افتاده است.

آقای خراسانی عدم حضور وزرای خارجه چین و شوروی را در شورای امنیت، پیامی به آمریکا خواند و گفت: عدم حضور این دو کشور شاهد بر آن است که این دو ابرقدرت به تصمیمات شورا اهمیت ویژه‌ای نداده‌اند.

 سفیر جمهوری اسلامی، شورای امنیت را متهم کرد که بدون مشورت با نمایندگان ایران، در مورد متن قطع‌نامه تصمیم گرفته است.

روزنامه لارپوبلیکا چاپ ایتالیا نیز درباره دلایل مخالفت ایران با قطع‌نامه نوشت: در طرح شورای امنیت اثری از محکومیت صریح عراق به خاطر آغاز جنگ و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی دیده نمی‌شود و ایران به این دلیل با طرح تنظیمی شورای امنیت مخالفت می‌کند

رادیو فرانسه نیز در خبری با عنوان واکنش تهران به قطع‌نامه شورای امنیت گفت: تهران در حال حاضر به‌طور رسمی این قطع‌نامه را رد نکرده است.

علی‌اکبر ولایتی وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرد که در این قطع‌نامه نکات مثبتی دیده می‌شود ولی کافی نیست، زیرا از عراق به‌عنوان متجاوز نام‌برده نشده است.

روزنامه لزاکو چاپ پاریس هم با غیرمنصفانه خواندن قطع‌نامه و نبودن تمایز میان عراق متجاوز و ایران مورد تجاوز قرارگرفته، نوشت: از نظر حقوقی به‌زحمت می‌توان نظر ایران را مورد حمله و انتقاد قرارداد، ولی آیا می‌توان عملاً از آن پشتیبانی کرد؟

روزنامه لیبراسیون نیز با اشاره به ناتوانی سازمان ملل در تشخیص آغازگر تجاوز، نوشت: خیلی عجیب است که عالی‌ترین مرجع بین‌المللی که پنج قدرت بزرگ جهانی در آن عضویت دائمی دارند، ظاهراً از پاسخ به این پرسش عاجزند که جنگ‌افروز کیست؟ برای پاسخ به آن، هیچ‌گونه ابهامی وجود ندارد: این عراق است که در سپتامبر ۱۹۸۰ میلادی وارد ایران شد و این عمل در حقوق بین‌الملل و بر اساس منشور سازمان ملل، تجاوز نامیده‌ می‌شود.

 

استقبال عراق از تصویب قطعنامه ۵۹۸

عراق به‌طور رسمی قطع‌نامه ۵۹۸ شورای امنیت را پذیرفت. خبرگزاری فرانسه با اعلام این خبر، از عراق گزارش داد: بغداد خاطرنشان کرد که پذیرش قطع‌نامه توسط تهران نیز ضروری است.

یک سخن‌گوی عراق گفت: تصمیم یادشده در پی گردهم‌آیی فرماندهی سیاسی عراق، تحت ریاست صدام حسین اتخاذ شده است. سخن‌گوی عراق تصویب قطع‌نامه ۵۹۸ را یک پیروزی سیاسی و دیپلماتیک برای عراق خواند و اظهار داشت: تصویب این قطع‌نامه بیانگر توافق وسیع بین‌المللی بوده که به تشکیل یک اراده بین‌المللی مشترک کمک کرده است.

سفیر عراق در لندن (عبدالامیر الانباری) نیز گفت: عراق به‌طور یک‌جانبه نیروهای خود را به مرزهای بین‌المللی عقب نخواهد کشید. وی بدون اشاره به این‌که عراق آغازگر جنگ بوده است، افزود: جنگ را یک کشور می‌تواند آغاز کند، اما صلح به همکاری دو کشور نیاز خواهد داشت.

 

منبع:

یزدانفام، محمود، روزشمار جنگ ایران و عراق: اسکورت نفتکش‌ها (کتاب پنجاهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ سوم ۱۳۸۹، صص ۴۲، ۴۳

 



منبع: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

پست‌ بعدی
مطرح‌ شدن مجدد شناسایی اسرائیل از سوی رژیم پهلوی در سال ۱۳۳۹

مطرح‌ شدن مجدد شناسایی اسرائیل از سوی رژیم پهلوی در سال ۱۳۳۹

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-samandehi
  • خانه

© 2024 تمام حقوق برای نکات‌پرس محفوظ است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه

© 2024 تمام حقوق برای نکات‌پرس محفوظ است.