تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
طرح اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل
ولایتی (وزیر وقت امور خارجه) پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را در اجرایی کردن این طرح، چشمگیر و آن را حرکتی نشئتگرفته از خواست کلیه کشورهای اسلامی خواند و اظهار امیدواری کرد: امسال نام هیچ کشور اسلامی در لیست آراء مخالف یا ممتنع با اخراج رژیم صهیونیستی یا غایبین دیده نشود.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل متحد که طرح آن دو سال قبل پیشنهاد داده شد، همچنان ادامه دارد؛ به همین منظور، نمایندگان سیاسی ایران در کشورهای اسلامی امروز (۲۴/۵/۱۳۶۳) برای پشتیبانی از این طرح و فراهم آوردن مقدمات آن در محل وزارت امور خارجه گرد هم آمدند.
در این گردهمایی که به دعوت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، علیاکبر ولایتی وزیر امور خارجه و صلاح زواوی سفیر فلسطین در ایران، مطالبی بیان کردند.
وزیر امور خارجه ایران در ابتدا با اشاره به پیشینه این طرح و ارائه آن در سی و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: برخی ملاحظهکاریها و یا شاید عدم تجزیهوتحلیل صحیح، مانع به دست آوردن توفیق چشمگیر در مرحله آغاز این حرکت شد؛ و به همین دلیل، حاصل آراء موافق ۹ رأی بود و سال گذشته مجدداً این تقاضا را طرح کردیم که میزان آراء موافق به ۴۳ رأی رسید و این در حالی بود که رژیم صهیونیستی و حامیانش حداکثر تلاش خود را جهت خنثی نمودن این حرکت به کار بستند.
وی در ادامه، ضمن ذکر دلایل درخواست ایران از سازمان ملل برای اخراج رژیم صهیونیستی از این سازمان، به تهدید آمریکا مبنی بر خروج از سازمان ملل در صورت اخراج رژیم اشغالگر قدس از این سازمان اشاره کرد و آن را بهترین تشویق در جهت ادامه حرکت کشورهای اسلامی و نیز بهترین خدمت به سازمان ملل و کلیه اعضای آن بهویژه کشورهای جهان سوم توصیف کرد.
ولایتی پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را در اجرایی کردن این طرح، چشمگیر و آن را حرکتی نشئتگرفته از خواست کلیه کشورهای اسلامی خواند و اظهار امیدواری کرد: امسال نام هیچ کشور اسلامی در لیست آراء مخالف یا ممتنع با اخراج رژیم صهیونیستی یا غایبین دیده نشود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان با تأکید بر اینکه عقبنشینی در عملی کردن طرح اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل یک توفیق بدون زحمت برای این رژیم است، گفت: انتظار از کلیه کشورهای اسلامی این است که با حساسیت و پشتکار و بهکارگیری کلیه اهرمهای سیاسی ممکن بهویژه استفاده از روابط دوجانبه، توفیق در این مسیر را تضمین نمایند.
صلاح زواوی سفیر فلسطین در ایران نیز ضمن اشاره به اهداف امپریالیسم از پایهگذاری رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی و نیز ذکر برخی از اقدامات تجاوزکارانه و غیرانسانی این رژیم در فلسطین، بر لزوم وحدت مسلمانان تأکید کرد و گفت: نبردهای کوچکی که علیه این تجاوزگر در سرزمینهای اشغالشده و نیز در جنوب لبنان صورت میگیرد چیزی نیست مگر مقدمهای برای پیروزی بزرگ و تعیینکنندهای که در آینده علیه این دشمن صورت خواهد گرفت. مسئله مهم ادامه مبارزه مسلحانه سیاسی و دیپلماتیک تا دستیابی به پیروزی الهی است.
وی در پایان، ضمن استقبال از ابتکار ایران در پیشنهاد طرح اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل گفت: بیگمان این ابتکار مورد سپاس و شایسته بررسی دقیق است تا وسایل موفقیت مؤکد آن در این جبهه مهم سیاسی فراهم گردد.
منبع:
یعقوب نعمتی وروجنی، حجتالله کریمی، روزشمار جنگ ایران و عراق: رکود در جبهه؛ تحرک در دیپلماسی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۸، صص ۵۰۹، ۵۱۰