تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
بدعهدی سابقهدار آمریکاییها در مذاکرات
به دنبال قرارداد الجزایر میان جمهوری اسلامی و آمریکا که منجر به آزادی گروگانهای آمریکایی شد، میلیاردها دلار از داراییهای ایران برای پرداخت خسارت به کمپانیها و اشخاص حقوقی آمریکایی در بانکهای انگلستان و آمریکا توقیف شده و دادگاهی در لاهه تشکیل شد که به شکایات رسیدگی کند و از محل سپردههای توقیف شده ایران مبالغ مورد درخواست شاکیان را بپردازد.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، هرچند دولت ایالاتمتحده آمریکا در جنگ عراق و ایران اعلام بیطرفی کرده است، اما برخی مواضع و اقدامات این دولت آشکارا به ضرر ایران در جریان است، این در حالی است که نشانههایی از برقراری مجدد روابط بین عراق و آمریکا پدیدار شده است.
امروز (۱۳۶۳/۵/۳۰) خبرگزاری کویت از واشنگتن گزارش داد: نیروی هوایی ایالاتمتحده قصد دارد ۸۵ فروند موشک ضد کشتی هارپون متعلق به ایران را که در زمان حکومت پیشین (رژیم پهلوی) سفارش دادهشده بود، تصاحب کند.
این خبرگزاری به نقل از مجله ایوشین ویک افزود: نیروی هوایی آمریکا که سابقاً این موشکها را در لیست سلاحهای خود قرار نداده بود، هماکنون در نظر دارد از آنها برای مقاصد دریایی استفاده نماید. این در حالی است که دولت ایالاتمتحده پس از توافق الجزایر که به آزادی گروگانهای آمریکایی منجر شد، موافقت کرده بود که این سلاحها را به ایران باز پس دهد.
همچنین روزنامه فرانسوی لوماتن در شماره امروز خود نوشت: دادگاه لاهه پس از بازپرداخت میلیونها دلار خسارت به کمپانیها و اشخاص حقوقی آمریکایی از حسابهای مسدود شده جمهوری اسلامی، اخیراً تصمیم گرفت فقط ۸ میلیون دلار به جمهوری اسلامی بازگرداند.
به دنبال قرارداد الجزایر میان جمهوری اسلامی و آمریکا که منجر به آزادی گروگانهای آمریکایی شد، میلیاردها دلار از داراییهای ایران برای پرداخت خسارت به کمپانیها و اشخاص حقوقی آمریکایی در بانکهای انگلستان و آمریکا توقیفشده و دادگاهی در لاهه تشکیل شد که به شکایات رسیدگی کند و از محل سپردههای توقیفشده ایران مبالغ مورد درخواست شاکیان را بپردازد.
دادگاه لاهه تاکنون میلیونها دلار به کمپانیهای آمریکایی پرداخت کرده است و تنها از ۱۲ میلیارد دلار داراییهای ایران ۸ میلیون دلار آن را به جمهوری اسلامی بازگردانده است. این در حالی است که رادیو لیبی چندی پیش در گزارشی با بیان اینکه صدام حسین رئیسجمهور عراق، اخیراً تمایل خود را برای برقراری روابط سیاسی با دولت آمریکا ابراز کرده است، اعلام کرده بود: اخیراً تماسهای فشردهای برای برقراری روابط طبیعی بین دو کشور برقرارشده است.
منبع:
یعقوب نعمتی وروجنی، حجتالله کریمی، روزشمار جنگ ایران و عراق: رکود در جبهه؛ تحرک در دیپلماسی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۸، صص ۵۶۷، ۵۶۸