تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
درگیریهای نظامی در مرز؛ بحران سیاسی در مرکز
امروز در مراسم سالروز هفده شهریور در میدان شهدای تهران، در جمع صدها هزار نفر از مردم تهران، بنیصدر، بهطور بیسابقهای به مخالفان خود ازجمله حزب جمهوری اسلامی و سران آن بهشدت حمله کرد و آنان را اقلیتی مستبد خواند.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، در حالی که در سرتاسر مرزهای غرب کشور روزبهروز بر تحرکات ارتش عراق و عوامل ضدانقلاب و نیز درگیریها افزوده میشود، در پایتخت، بنیصدر همانگونه که وعده داده بود در پی افشاگری و انتقامجویی از مخالفان و رقیبان خود است.
در این راستا امروز در مراسم سالروز هفده شهریور در میدان شهدای تهران، در جمع صدها هزار نفر از مردم تهران، بنیصدر در یک سخنرانی نسبتاً طولانی، بهطور بیسابقهای به مخالفان خود ازجمله حزب جمهوری اسلامی و سران آن بهشدت حمله کرد و آنان را اقلیتی مستبد خواند. این سخنان به نظر میرسد آغاز دور تازهای از مبارزه با رقیبان حاکم بر نظام نوپای اسلامی است.
گزارش کیهان و اغلب روزنامهها در این مورد حاکی است: در پی دعوت قبلی ریاستجمهوری، امروز هزاران نفر از مردم مسلمان تهران به مناسبت سالروز شهدای هفده شهریور در مراسمی که در میدان شهدا تشکیلشده بود شرکت کردند.
بنیصدر در سخنانی به تشریح مشخصات جامعه شرک زده پرداخت و گفت: شرک و کفر، انحصار و کوشش برای در قبضه درآوردن مقامهای تعیینکننده حکومتی از راه طرد و نفی دیگران، مشخصه سیاسی این جامعه است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این نکته که نشانههای دیگر روشهای جاهلی دروغ و بهتان بستن رویاروی است، گفت: وقتی در جامعهای بتوان رویاروی به رئیسجمهوری آن جامعه بهتان زد و دروغ گفت، طبیعی است که دیگران ترس و وحشت میکنند و توانایی اظهار عقیده را از دست میدهند.
وقتی در جامعهای بتوان ایجاد مسابقه ذهن کرد و حتی بتوان از راه تکرار، دروغی را در فکر مردم القا کرد؛ البته میتوان در جامعه حاکمیت اقلیتی را مستقر کرد. وقتی بتوان یکحرفی را به رئیسجمهوری نسبت داد و از زیادی تکرار حتی کاری کرد که خود او نتواند تکذیب کند، طبیعی است که مقدمات بازگشت و رجعت شرک و حکومت طاغوت فراهم میشود.
وی با اشاره به این نکته که گفتهاند که او با مجلس مخالف است، گفت: آیا من تا این زمان به روشی بر ضد قانون پناه بردهام و خواستهام قانون را زیر پا بگذارم؟ آیا کسی میتواند بگوید من در انتخابات در جایی از کشور دخالت کردهام و وکیل قلابی به مجلس فرستادهام و کسی میتواند بگوید که من با دروغ و تحریک برای مجلس جو درست کردهام تا او را مجبور کنم چنین رأی بدهد؟ معنای تضعیف مجلس اینها است؛ آیا این کارها از من سر زده است؟ و جای خوشبختی برای من این است که جز دروغ نمیتوانند بهانه حمله و تاختوتاز قرار دهند.
بنیصدر با اشاره به این نکته که عدهای این مطلب را که وی از نهادها خواسته است که بانظم و انضباط باشند، دلیل مخالفت رئیسجمهور با آنها دانستهاند، گفت: من از جوانانی که قبل از انتخابات با من بودند و حالا مخالف شدند دعوت میکنم تا روز جمعه ساعت ۵/۸ تا ۹ صبح، در جلو نخستوزیری جمع شوند تا من ببینم چرا موافق بودند و چرا مخالف شدند.
وی با اشاره به این نکته که ما باید حقیقت را به مردم بگوییم، گفت: یک نظریهای وجود دارد که باید یک اقلیت منسجم در خطی حاکمیت کامل برقرار کند. این اقلیت برای استقرار حاکمیت خویش کوشیده است و میکوشد رهبری نهادهای انقلابی را در دست بگیرد.
کوشیده است و میکوشد رادیو و تلویزیون و روزنامهها را در دست بگیرد و نگذارد هیچ نشریهای که مخالف باشد امکان حیات داشته باشد. میخواهد سپاه انقلاب و کمیتههای انقلاب، انجمنهای اسلامی و هر گروه و حزب اسلامی را در قبضه بیاورد و از طریق حاکمیت، برنامهای را به اجرا بگذارد.
این اقلیت میخواهد حکومت را قبضه کند و مخالفان حکومت را از راه همان روشهایی که گفتم، منکوب کند و از سر راه بردارد و درنتیجه بدون مزاحم و مانعی برنامه خود را به اجرا بگذارد.
رئیسجمهوری سپس در مورد بازتاب سیاسی این عمل گفت: اگر ما یک گروه را حاکم کنیم و بگوییم تنها این گروه حق دارند حاکمیت کامل را داشته باشند، نخست مسلمانها تجزیه میشوند؛ موافق و مخالف میشوند و درنتیجه روبهروی هم میایستند و وقتی روبهروی هم ایستادند، نیروهایشان از بین میرود و ضعیف میشوند.
بنیصدر افزود: من میگویم مشکل را با زور نمیتوان حل کرد، هیچ سازمانی نمیتواند با شیوه لنین و استالین و حزب معاویه در صدر اسلام بیاید و بخواهد حکومت کند و بتواند.
منبع:
سلیمانی خواه نعمتالله، روزشمار جنگ ایران و عراق: تصمیم صدام به جنگ علیه ایران (کتاب نهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۴، صص ۸۴۲، ۸۴۳، ۸۴۴