تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
مخالفت مردم عراق با تجاوز صدام به خاک ایران
جمعیت درحالیکه هرلحظه بر تعداد آن افزوده میشد، با شعار اللهاکبر، انزجار و تنفر خود را نسبت به جنایات بعث عراق اعلام میکردند. جمعیت یکپارچه فریاد میزد: ایرانی! آنکه با تو میجنگد عراقی نیست بلکه مزدوران مصری هستند.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، فضای حاکم بر مطبوعات و رسانههای داخلی عراق ظاهراً با جو ملتهب مردم این کشور، بهویژه شیعیان جنوب عراق، متفاوت است. دراینباره، روزنامه جمهوری اسلامی از کویت به نقل از مسافرانی که از عراق وارد کویت شدهاند، گزارش داد: شب جمعه تظاهرات وسیعی در شهرهای نجف و کربلا و شهرک الثوره در حومه بغداد صورت گرفت.
تظاهرات نجف از صحن حضرت علی (ع) آغاز شد، جمعیتی درحالیکه شعار اللهاکبر و لاالهالاالله را فریاد میکردند، از صحن مطهر وارد خیابان شدند و در اوایل خیابان الصادق با نیروهای امنیتی و مزدوران رژیم بعث درگیر شدند.
جمعیت درحالیکه طی شعارهایی، برخورد نظامی بعثیها با انقلاب اسلامی را محکوم میکرد، به پیش میرفت. حضور زنان مسلمان در این تظاهرات بسیار چشمگیر بود.
همچنین تظاهرات مشابهی در شهر کربلا صورت گرفت. در این شهر، مردم مسلمان پس از نماز مغرب و عشا دست به تظاهرات زدند و درحالیکه طول خیابان الحسین را طی میکردند، با مزدوران امنیتی برخورد کردند. در این تظاهرات چند تن از مسلمانان بهشدت زخمی شدند. یک مأمور امنیتی نیز از ناحیه چشم آسیب دید.
به دنبال این درگیری شدید، کامیونهای حامل مأمورین گارد ملی وارد صحنه شده و دهها تن از مسلمانان را با ضربوشتم دستگیر کرده و با خود بردند.
همین گزارش حاکی است که مردم انقلابی شهرک الثوره که در حومه بغداد واقع است، در مقابل مسجد این شهرک تجمع کرده و به جنایات بعث و مقابله آن با انقلاب اسلامی بهشدت اعتراض کردند. این مسجد به خاطر فعال بودن جوانان آن و تبدیل آن به یک پایگاه ضد بعثی، تعطیلشده بود و روحانی این مسجد نیز قبلاً توسط جلادان حزب بعث زندانی و شهید شده است.
جمعیت درحالیکه هرلحظه بر تعداد آن افزوده میشد، با شعار اللهاکبر، انزجار و تنفر خود را نسبت به جنایات بعث عراق اعلام میکردند. جمعیت یکپارچه فریاد میزد: ایرانی! آنکه با تو میجنگد عراقی نیست بلکه مزدوران مصری هستند.
این گزارش میافزاید با رسیدن مأموران و برخورد میان آنان و تظاهرکنندگان، مردم متفرق شدند و گزارشی در مورد زخمی شدن کسی در شهرک الثوره نرسیده است.
منبع:
سلیمانی خواه نعمتالله، روزشمار جنگ ایران و عراق: تصمیم صدام به جنگ علیه ایران (کتاب نهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۴، ص ۹۱۷