• خانه
نکات‌پرس
جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نکات‌پرس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

وجوب دفاع از حرم از دیدگاه سید مقاومت

۱۴۰۳/۰۷/۱۰
در نکات دیگران
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
وجوب دفاع از حرم از دیدگاه سید مقاومت


۱۴۰۳/۰۷/۱۰

به بهانه شهادت سید حسن نصرالله؛

وجوب دفاع از حرم از دیدگاه سید مقاومت

سید حسن نصرالله، در بیانیه‌ای تأکید کرد: جلوگیری از سیطره گروه‌های مسلح بر مرقد حضرت زینب (س) و منع تکفیری‌ها از تخریب این مرقد واجب است. بعدازاین بیانیه، حزب‌الله لبنان حضور جدی خود را در سوریه اعلام کرد و در مقابله با گروه‌های تروریستی و تکفیری، نقش فعالی ایفا کرد.

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، جدای از نقش بی‌بدیل و پررنگ حزب‌الله در استقلال و عزت کشور لبنان در برابر زیاده‌خواهی‌ها و دست‌درازی‌های رژیم صهیونیستی به خاک این کشور در طول دهه‌های گذشته، یکی از رسالت‌ها و مأموریت‌های این جنبش که برگرفته از تفکر والا و آزادمنشانه رهبر فقید آن، سید حسن نصرالله می‌باشد؛ حمایت از همه کشورها و جنبش‌های محور مقاومت در برابر تجاوزات و توطئه‌های مستکبرین غربی به رهبری آمریکا و گروه‌های نیابتی آنان می‌باشد.

گذشته از حمایت همه‌جانبه‌ای که این حزب در طول یک سال گذشته از جنبش حماس در برابر تجاوزات صهیونیست‌ها در غزه به عمل‌آورده، با نگاه به گذشته و در همین چند سال اخیر، متوجه نقش پر رنگ این جنبش در دفاع و حمایت از سوریه در برابر گروه‌های تکفیری و نیابتی قدرت‌های بزرگ می‌شویم که به بهانه مصیبت شهادت و فقدان رهبر بزرگ این حزب؛ سید حسن نصرالله به بخشی از حمایت‌ها و اقدامات ارزشمند این جنبش در خنثی‌سازی بحران تجزیه سوریه اشاره می‌شود:

حزب‌الله لبنان به‌عنوان عنصری توانمند و کارآمد در محور مقاومت که سال‌ها در کوره نبرد چریکی و جنگ نامتقارن با رژیم صهیونیستی کارآزموده شده بود، از همان اوایل بحران، وارد عرصه سوریه شد.

حزب‌الله به‌عنوان یک سازمان پیرو نظام ولایت‌فقیه و درس آموخته سپاه، آماده بود تا با اشاره سردار سلیمانی، به‌سرعت نیروهای خود را در سوریه به خط کند.

سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله، درباره فلسفه حضور این حزب در سوریه، به مواردی همچون حفظ محور مقاومت، دفاع از اماکن مقدس، مقابله با فتنه طایفه‌ای و جریان تکفیر و نیز جلوگیری از سرایت جنگ و فتنه به داخل لبنان اشاره و تأکید کرد:

حمایت نیروی مقاومت از مردم سوریه، حداقل وظیفه ما بوده و کسی ما را به آن مجبور نکرده است.

نصرالله در پاسخ به کسانی که حضور حزب‌الله در سوریه را زیر سؤال برده بودند، گفته بود: ما دیرهنگام وارد سوریه شدیم. ما زمانی وارد سوریه شدیم که قبلاً همه وارد این کشور شده و در این کشور جنگیده بودند. مشکلی که با ما داشتند، مربوط به موضع سیاسی ما بود.

وی همچنین یادآوری کرد که نظام سوریه در مقاطع مهمی همچون جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۳)، در کنار مقاومت ایستاد؛ بنابراین حمایت از سوریه در شرایط کنونی امری ضروری است.

 

درخشش حزب‌الله در مبارزه با تکفیری‌ها در سوریه

نقش حزب‌الله در ابتدا، کمک به مستشاران نیروی قدس بود و برای سازمان‌دهی و آموزش نیروهای مردمی سوریه (دفاع وطنی) کمک شایانی کردند، به‌ویژه آنکه فرهنگ و زبان آنان با سوری‌ها تقریباً یکسان بود.

ضرورت شرایط میدانی ایجاب می‌کرد که به‌تدریج بر تعداد نیروهای رزمی حزب‌الله افزوده شود و دیری نپایید که آن‌ها وارد نبرد سختی با تروریست‌ها در جبهه‌های گوناگون شدند.

نخستین دستاورد برجسته میدانی حزب‌الله، فتح راهبردی شهر القصیر در ژوئن ۲۰۱۳ (خرداد ۱۳۹۲)، در غرب حمص بود. اهمیت آزادی این شهر از آن جهت بود که اولاً راه ارتباطی تروریست‌ها را با لبنان مسدود کرد و دوم آنکه مانع تقسیم سوریه به دو قسمت شمالی و جنوبی شد.

پس از پیروزی حزب‌الله در این عملیات، اسرائیل در یک گزارش نظامی تأکید کرد که موفقیت نظامی ارتش سوریه در القصیر، فقط شکست نظامی مخالفان سوریه نیست؛ بلکه شکست امنیتی و سیاسی و نظامی غرب و اسرائیل نیز به شمار می‌آید و پس‌لرزه‌های این جنگ در اسرع وقت به میدان‌های جولان و غزه خواهد رسید.

برخی تحلیل‌های نظامی، آزادی این شهر را برخاسته از نبوغ نظامی سردار سلیمانی و توانمندی چریکی حزب‌الله دانستند و آن را با شهر استالینگراد شوروی سابق مقایسه کردند که نگاه‌های جهانی به آن معطوف شد.

پس‌ازآن، حضور حزب‌الله در عملیات‌های مهمی همچون قلمون، یبرود، زبدانی و حلب، برجستگی خاصی یافت و این جنبش انقلابی تبدیل به یکی از عناصر تأثیرگذار میدانی در جنگ سوریه شد.

البته حضور میدانی در سوریه، خالی از هزینه نبود و شهدای ارزشمندی را به‌ویژه در سطوح بالای فرماندهی، همچون مصطفی بدر الدین معروف به ذوالفقار تقدیم راه مقاومت کرد.

 

دفاع از حرم حضرت زینب (س) امری واجب

یکی از حوادثی که عزم رزمندگان شیعی را برای دفاع از حرم‌های مقدس در سوریه جزم کرد، حمله ناکام تکفیری‌ها برای انفجار حرم حضرت زینب (س) بود.

این گروه‌ها تلاش داشتند در بهمن ۱۳۹۱، با یک کامیون بمب‌گذاری‌شده، حرم حضرت زینب (س) را منفجر و نابود کنند؛ اما این کامیون پیش از ورود به ترمینال خودروهای نزدیک به حرم، منفجر شد و عملیات خطرناک و

فاجعه‌آمیز انفجار حرم ناکام ماند.

سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله، بعد از این واقعه، در بیانیه‌ای تأکید کرد: افرادی هستند که از این مرقد دفاع می‌کنند و برای دفاع از آن حاضر به شهادت هستند. آنان از فتنه جلوگیری می‌کنند. جلوگیری از سیطره گروه‌های مسلح بر مرقد حضرت زینب (س) و منع تکفیری‌ها از تخریب این مرقد واجب است.

بعد از این بیانیه، حزب‌الله لبنان حضور جدی خود را در سوریه اعلام کرد. حزب‌الله که سوابق درخشانی از تجارب جنگ چریکی علیه اشغالگران صهیونیستی را در کارنامه خود داشت، وارد سوریه شد و در مقابله با گروه‌های تروریستی و تکفیری، نقش فعالی ایفا کرد و همچنان این نقش‌آفرینی ادامه دارد.

 

منبع:

شهیدی، فرزان، غوطه شرقی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۲، صص ۱۵۲، ۱۵۳، ۱۵۴



منبع: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

پست‌ بعدی
ناکامی صدام در اهداف جنگی علیه ایران

ناکامی صدام در اهداف جنگی علیه ایران

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-samandehi
  • خانه

© 2024 تمام حقوق برای نکات‌پرس محفوظ است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه

© 2024 تمام حقوق برای نکات‌پرس محفوظ است.