تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
پیشبینی طولانی شدن جنگ
عراقیها سعی دارند با وخیم جلوه دادن اوضاع جنگ در آینده، مسئولین جمهوری اسلامی را مجبور به پذیرش پیششرطهای خود کنند و این در حالی است که دولت متجاوز عراق حداقل شرط جمهوری اسلامی، یعنی خروج نیروهای عراقی از مناطق اشغالی ایران را برای برقراری آتشبس نادیده گرفته است. با توجه به روند موجود، دبیر کل سازمان ملل نیز یک جنگ درازمدت را بین ایران و عراق پیشبینی کرد.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، عدم پذیرش راهحلهای غیرعادلانه پایان جنگ از سوی جمهوری اسلامی، موجب شده مسئولین عراقی با طرح شعارهایی چون جنگ برای آزادسازی اعراب و نجات اسلام ، آمادگی خود را برای جنگ درازمدت اعلام کنند.
آنها سعی دارند با وخیم جلوه دادن اوضاع جنگ در آینده، مسئولین جمهوری اسلامی را مجبور به پذیرش پیششرطهای خود کنند و این در حالی است که دولت متجاوز عراق حداقل شرط جمهوری اسلامی، یعنی خروج نیروهای عراقی از مناطق اشغالی ایران را برای برقراری آتشبس نادیده گرفته است.
با توجه به روند موجود، دبیر کل سازمان ملل نیز یک جنگ درازمدت را بین ایران و عراق پیشبینی کرد و ناامیدی خود را از پایان سریع جنگ اعلام داشت.
در این میان آمریکا، که هنوز نتیجه مطلوب را از تجاوز عراق به ایران به دست نیاورده و هنوز جاسوسانش گروگان ایران هستند، با تأکید بر بیطرفی و با توسل به شیوه تهدید و تطمیع و ابراز اینکه ما خواستار ایرانی متحد هستیم و در صورت آزادی گروگانها، سپردههای ۸ میلیارد دلاری ایران آزادشده و تحریم اقتصادی لغو میشود ، مجدداً درخواست رهایی گروگانها را میکند.
مواضع مسئولین
رئیسجمهور (بنیصدر): ما از حبیب شطی و وزیر امور خارجه کوبا دعوت کردیم هیئتی را تعیین کنند تا ببینند چرا عراق به کشور ما حمله کرده تا حقیقت بر همگان روشن شود.
نخستوزیر (آقای رجایی): عراق باید اول از خاک ما بیرون برود. آنوقت ببینیم آیا برای حل این مسئله، این مقدار کشته و این مقدار زخمی و این مقدار توقف در یک حرکت انقلابی که میخواهد خود را از زیر بار امپریالیسم خارج کند، مذاکره دارد یا مجازات؟ ما یک کشور انقلابی هستیم. ما مذاکرات دیپلماتیک را مطابق عرف بینالمللی قبول نداریم.
وزیر امور خارجه ایران طی پیامی که در روز ۲۱ اکتبر (۲۹ مهر ۱۳۵۹)، تسلیم دبیر کل سازمان ملل نمود، بار دیگر تأکید کرد که ایران متعهد به باز نگهداشتن تنگه هرمز برای کشتیرانی بینالمللی است.
ادعای صدام برای نجات اعراب
صدام: جنگ از روزی آغاز شد که آتشبارهای دوربرد ارتش ایران شهرهای عراق را زیر آتش گرفتند. جنگ کنونی برای آزاد ساختن همه اعراب و نجات اسلام از قید رهبر تجاوزگر رژیم کنونی ایران است.
طه یاسین رمضان، معاون اول نخستوزیر عراق: جنگ ایران و عراق دو سال یا شاید بیشتر ادامه مییابد. اگر ارتش عراق شهر آبادان را تصرف کند، نفت آن منطقه تا زمانی که راهحلی برای منازعات مرزی پیدا شود، به عراق تعلق خواهد داشت.
عراق و ارتش آن خواهان یک جنگ درازمدت هستند، جنگی که بیش از یکسال طول بکشد بدون آنکه مردم عراق آن را احساس کنند. عراقیها حاضر به پذیرش جنگی دوساله یا بیشتر نیز هستند. اگر ایران به عدم قبول آتشبس پافشاری کند، عراق به تصرف شهرهای خوزستان و درهم کوبیدن تمام نقاط نظامی ادامه خواهد داد.
منبع:
مهدی انصاری، حسین یکتا، روزشمار جنگ ایران و عراق: هجوم سراسری (کتاب چهارم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ دوم ۱۳۷۵، صص ۵۰۷، ۵۰۸