تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
دست برتر ایران در جنگ روانی و نظامی
رادیو بیبیسی: اعتمادبهنفسی که رهبران ایران در این جنگ تبلیغاتی و روانی نشان میدهند، متأثر از پیروزیهایی است که در طول دو هفته اخیر در جبهه جنگ به دست آوردهاند. به نظر میرسد، ایران قادر است تا مدتها به جنگ ادامه دهد، اما ظاهراً عراق از نظر تأمین هزینه و نیروی انسانی برای جنگ در مضیقه قرار گرفته و گواه این ادعا، کاهش ۵ درصدی ارزش دینار است.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، رادیو بیبیسی در یکی از بخشهای خبری امروز (۲۹/۸/۱۳۶۱) خود، به نقل از لیسترگود؛ خبرنگار روزنامه گاردین، به بررسی وضعیت جبهههای جنگ بعد از پایان عملیات محرم و اوضاع داخلی و سیاسی عراق پرداخت و اعلام کرد:
پس از حمله هفته گذشته ایران در بخش میانی و جبهه مشرفبه شهر کوچک مندلی، در مجاورت مرز عراق، اکنون به نظر میرسد که دوباره سکون و آرامش نسبی در سراسر جبههها برقرار شده است و معلوم نیست ایران در تدارک حمله دیگری باشد.
احتمالاً دامنه عملیات طرفین محدود خواهد شد، چون هوا رو به سری گذاشته و شرایط طبیعی نامساعد میباشد، اما در عوض، جنگ تبلیغاتی دو کشور تشدید شده است.
دولت عراق پیشنهاد کرده است که در ایران و عراق، همهپرسی برگزار شود تا میزان مشروعیت دو دولت به جهانیان معلوم شود.
در ایران نیز یک شورای عالی از گروههای مخالف حکومت عراق تشکیلشده که هدفش سامان دادن یک انقلاب اسلامی در عراق است.
اعتمادبهنفسی که رهبران ایران در این جنگ تبلیغاتی و روانی نشان میدهند، متأثر از پیروزیهایی است که در طول دو هفته اخیر در جبهه جنگ به دست آوردهاند.
این نشریه در ادامه ادعا کرده است: درعینحال، شاید (ایرانیان) رغبتی ندارند که باقی اراضی تحت اشغال را پس بگیرند چون بههرحال، همین ۲۰۰، ۳۰۰ کیلومتر بهانه خوبی است که باز به عراق حمله کنند.
به نظر میرسد، ایران قادر است تا مدتها به جنگ ادامه دهد، اما ظاهراً عراق ازنظر تأمین هزینه و نیروی انسانی برای جنگ در مضیقه قرارگرفته و گواه این ادعا، کاهش ۵ درصدی ارزش دینار است.
منبع:
لطفالله زادگان، علیرضا، روزشمار جنگ ایران و عراق: عملیات محرم (کتاب بیست و دوم) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۳، ص ۵۳۷