تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
انعکاس فتوحات طریقالقدس در خبرگزاریهای جهان
رادیو لندن گزارش داد: تسخیر بستان توسط نیروهای ایران نشانه چهارمین ضد حمله بزرگ نیروهای این کشور طی یک سال اخیر است و این پیروزی را میتوان از نظر اهمیت استراتژیکی، همسطح عقب نشاندن نیروهای عراق از رود کارون عملیات ثامنالائمه (ع) در چند هفته پیش به شمار آورد و از نظر سمبلیک نیز تسخیر بستان حائز اهمیت هست.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، در پی آزاد شدن شهر مرزی بستان در عملیات طریقالقدس، ستاد تبلیغات جبهه و جنگ از خبرنگاران رسانههای خارجی دعوت کرد تا از منطقه عملیاتی طریقالقدس و شهر بستان بازدید کنند.
بر این اساس، امروز (۱۳۶۰/۹/۱۳) گروهی از خبرنگاران داخلی و خارجی با سفر به مناطق جنوبی کشور، از مناطق آبادان، شادگان، بخش شرقی خرمشهر و بستان دیدن کردند، اما رسانههای خارجی استقبال چندانی از موفقیت ایران نکردند؛ و فقط برخی رسانهها، نتیجه این بازدیدها را بهطور کاملاً محدودی انعکاس دادند. باوجوداین، به قسمتهایی از مطالب منتشرشده این خبرگزاریها اشاره میشود:
خبرگزاری فرانسه؛ اهمیت بازپسگیری بستان
خبرگزاری فرانسه نتایج عملیات طریقالقدس را اینگونه بازتاب داد: اینیک واقعیت است که تصرف بستان (که بغداد آن را تکذیب کرده است) در ۱۲ کیلومتری مرز ایران و عراق و آزادسازی منطقه بستان و پیشروی ایران در این منطقه به سمت عراق، دارای اهمیت استراتژیک و روانی بسیار زیادی است. اولاً بستان نزدیکترین شهر ایران به مرز عراق است، در ثانی اگر قوای ایران چنانکه تهران ادعا میکند؛ در این منطقه موضع بگیرند، خطوط جبهه عراقی به دونیم، قسمت میشود.
خبرنگار این خبرگزاری نیز پس از بازدید از مناطق عملیاتی در گزارشی نوشت: روز جمعه پرچم ایران با شعار نبرد تا پیروزی بر فراز شهر بستان که اکنون طریقالقدس نامیده میشود، به اهتزاز درآمد.
خبرنگاران خارجی که روز جمعه گذشته از اهواز و سوسنگرد وارد بستان شده بودند، توانستند اهمیت نبرد روز گذشته را ارزیابی کنند.
در سراسر جاده استراتژیک سوسنگرد به بستان، دشت از اصابت گلولهها سوراخ شده بود؛ بسیاری از سنگرهای عراقی پاکسازیشده بودند و اجساد سربازان عراقی در سراسر پشتههای خاک (خاکریزها) و میدانهای مین افتاده بودند.
تانکها از بستان بهسوی مرز که فاصله چندانی ندارد بهپیش میرفتند. در بستان تقریباً یکسوم خانهها آسیبدیدهاند. در محلی دیگر از این شهر، سربازان ایرانی اشیا باقیمانده از سنگر عراقیها را به نمایش گذاشته بودند: یک شیشه شراب، یک کلاه آهنی، یک مدال و یک روزنامه.
در نزدیکی جاده، سربازان ایرانی در حال دفن تعداد زیادی از اجساد عراقی بودند. رقم ۵۱۱، آخرین عدد جسد دفن شده سربازان عراقی را نشان میداد، درحالیکه هنوز تعداد بسیاری از اجساد سربازان عراقی جمع نشده بود.
رادیو لندن؛ چهارمین ضد حمله بزرگ ایران
رادیو لندن هم گزارش داد: تسخیر بستان توسط نیروهای ایران نشانه چهارمین ضد حمله بزرگ نیروهای این کشور طی یک سال اخیر است و این پیروزی را میتوان از نظر اهمیت استراتژیکی، همسطح عقب نشاندن نیروهای عراق از رود کارون عملیات ثامنالائمه (ع) در چند هفته پیش به شمار آورد و از نظر سمبلیک نیز تسخیر بستان حائز اهمیت میباشد.
گفتههای جالب خبرنگار آرژانتینی درباره نگاه منفی رسانهها به ایران
یک خبرنگار آرژانتینی که از بازدیدکنندگان منطقه عملیاتی طریقالقدس بود، در مصاحبه با خبرگزاری پارس، مطالبی درباره نگاه منفی رسانههای غربی به ایران و ضعفهای تبلیغاتی ایران بیان کرد.
به گزارش این خبرگزاری، لوئیز ناسی، خبرنگار آرژانتینی که از بستان دیدن کرده است، در پاسخ به خبرنگار ما درباره انگیزه بیشتر خبرگزاریهای خارجی از منعکس نکردن واقعیات جنگ عراق علیه ایران و شکست مفتضحانه لشکر صدام در بستان گفت: واضح است؛ چون من فکر میکنم تمام این خبرگزاریها نفعشان در تبلیغ علیه ایران نهفته است.
تمام خبرگزاریها، یونایتد پرس، آسوشیتدپرس، فرانس پرس و غیره در تبلیغ علیه ایران نفع دارند، زیرا آنها مردم ایران را درک نمیکنند و بهطورکلی مردم جهان سوم را درک نمیکنند و نمیخواهند مسلمانان را درک کنند. آنها از انقلاب خوششان نمیآید.
ضعف تبلیغات ایرانیها
من فکر میکنم اروپا و آمریکا دارای طرز تفکر خود محور بینی هستند. آنها خواهان ثروتهای جهان سوم هستند. من فکر میکنم استراتژی خبرگزاریهای جهان نیز بر اساس همین طرز تفکر قرار دارد، البته شما ایرانیان نیز مسئول تبلیغات نادرست و ناقص درباره وضع خودتان هستید، زیرا شما تبلیغات تهاجمی درباره واقعیتهای ایران نمیکنید. شما ایرانیان جای زیادی برای فعالیت مخالفان باز میگذارید؛ شما به افکار عمومی چندان اهمیت نمیدهید.
منبع:
لطفالله زادگان، علیرضا، روزشمار جنگ ایران و عراق: آزادسازی سرزمینهای ایران، گام دوم: بستان (کتاب شانزدهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۴، صص ۸۵۳، ۸۵۴