روایت اشغال و جنگ. روایت دفاع از حرم و حریم. این خلاصه ای است از مستند «نبرد نجف». در میان مستندهای ساخته شده در باره عراق و مقاومت مردم آن در برابر اشغالگران آنچه تاکنون مغفول مانده روایت مقابله با اشغالگران آمریکایی در سالهای ابتدایی حضورشان در عراق است. به دلیل سرعت تحولات و نیز پیدایش داعش آن مقاومت روزهای ابتدایی در ساخت و روایت کمرنگ شده است. حالا در مستند نبرد نجف ما قرار است ناگفته هایی از چند هفته مقابله جیش المهدی که نیروهای وابسته به مقتدی صدر است را ببینیم. شاهدان زنده روبروی دوربین نشستند تا از ماجرای نبرد بگویند.
به روایت تصاویر بکر و کمتر منتشرشده سربازان جیش المهدی مردم عادی بودند که بدون لباس نظامی و با دمپایی و با اسلحه سبک جلو ارتش مدرن آمریکا در نجف ایستادند و تا چندهفته آنها را زمین گیر کردند. پناه آنان نیز حرم امیرالمومنین بود. در این میان روایت همدستی دولت و ارتش عراق با نیروهای امریکایی دلخراش بود. مستند سعی دارد با مصاحبه و بازگو کردن روایت های مختلف فضایی را ایجاد کند تا بتواند مساله را همه جانبه بررسی کند. در این میان آنچه مشهود خلا یک نیروی پشتیبان از جیش المهدی است چرا که آیت الله سیستانی برای عمل قلب به لندن رفته و این فرصت برای نیروهای اشغالگر فراهم می شود تا این گروه را از بین ببرند. با این حال این اقدام چیزی نمانده بود موفق شود که حضور مرجعیت شیعه و درخواست از مردم برای حضور در صحنه باعث شد اشغالگران از موضع خود عقب نشینی کنند و این پیروزی برای گروه های مردمی عراق ثبت شود
نبرد نجف البته جذابیت های دیگری هم دارد. حضور تعدادی ایرانی برای دفاع از حریم مولا . این نیروها که حتی بانوان نیز در میانشان بودند به صورت خودجوش به معرکه نجف رفته و در درگیری ها نیز شرکت کردند. به گفته روایان مستند اولین شهید معرکه نیز یک ایرانی بود. مستند اگر چه سعی خود را می کند تمام جوانب را بیان کند اما به دلیل کم بودن پژوهش نتوانسته ماجرا را همه جانبه روایت کند. حضور افرادی از سپاه بدر چون ابومهدی مهندس و نیز نامه نگاری های رهبر انقلاب با ایت الله سیستانی برای کمک به این گروه مردمی از جمله مسائل گفته نشده در مستند است.