تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
تصور غلط بعثیها از عملیات آتی ایران
ارتش عراق علاوه بر بمبارانهای گسترده مناطق عملیاتی و مراکز اقتصادی، فعالیتهای بسیاری برای افزایش موانع و ایجاد استحکامات در منطقه هورالهویزه انجام داده و همواره پیگیر آمادگی نیروهایش در این منطقه و دیگر نقاط جبهه جنوبی است.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه، در پی فعالیتهای گسترده واحدهای مهندسی جهاد سازندگی و سپاه پاسداران و دیگر اقدامات آماد سازی در منطقه هورالهویزه، این تصور در حکومت عراق ایجادشده که عملیات بزرگ آتی ایران در این منطقه خواهد بود.
با بروز این تصور، ارتش عراق علاوه بر بمبارانهای گسترده مناطق عملیاتی و مراکز اقتصادی، فعالیتهای بسیاری برای افزایش موانع و ایجاد استحکامات در منطقه هورالهویزه انجام داده و همواره پیگیر آمادگی نیروهایش در این منطقه و دیگر نقاط جبهه جنوبی است.
ازجمله اقدامات مهم حکومت عراق در این زمینه، مأموریت یافتن عزت ابراهیم نایبرئیس شورای فرماندهی حزب بعث از طرف صدام برای بررسی مناطق استقرار سپاههای چهارم (از چزابه تا چنگوله) و ششم (منطقه هور) ارتش عراق در جبهه جنوبی و ارزیابی میزان آمادگی آنهاست.
وی که در نیمه اول آذرماه ۱۳۶۴ از این مناطق بازدید کرده است، در پیامی خطاب به صدام که امروز (۱۳۶۴/۱۰/۴) از رادیو صوت الجماهیر پخش شد و بیشتر جنبه تبلیغاتی و تشجیع نیروهای ارتش و مردم عراق را دارد، از آمادگی ارتش عراق خبر میدهد.
در این پیام آمده است: خوشحالم که بهترین درودها و خالصترین محبتهای بیش از ۸۵ هزار تن از مردم استانهای جنوب و فرات اوسط که در ایجاد موانع خط مقدم جبهه فعالیت دارند را تقدیم شما نمایم.
این عده در ۲۳ نوامبر (۲ آذر ۱۳۶۴) در جبهه حضور یافتند و در تاریخ ۲۴ نوامبر در استان بصره و میسان حضورشان تکمیل گردید. این مردم که به قوت بازوهای خود و فرزندانشان چشم دوختهاند به پیروزی حتمی ایماندارند.
ای رهبر ملتی که شما آن را رهبری میکنید، با روزگار مقابله نموده و تمام توطئههایی که از سوی فارسهای شرور علیه این کشور که طلیعه عروبت است، تدارک دیدهشده را خنثی نموده است.
طبق تکلیفی که به من محول نمودید، در جاهای تعیینشده حضور یافتم و دیدم که مردم بصره و میسان برای انجام این وظیفه از من سبقتگرفتهاند.
شعار آنها این بود که ما اهل هور هستیم، چه کسی جرئت دارد که به آنجا برسد…به پشت جبهه برگشتم و با مسئولین حزبی و اتحادیههای کشاورزی و کارگری جنوب و فرات اوسط و همچنین فرماندهان سپاههای چهارم و ششم تشکیل جلسه دادم و طرحهای لازم را بررسی نمودیم.
منبع:
مهدی انصاری، حمیدرضا فراهانی، روزشمار جنگ ایران و عراق: تشدید تلاشها برای فتح فاو؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۵، صص ۲۹۴، ۲۹۵