اشاره: احمد احرار از نویسندگان روزنامه اطلاعات، چند روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در بخشی از مقاله خود با عنوان «احمد رشیدی مطلق شخص شاه بود!» مینویسد:«احمد رشیدی مطلق، مطلقاً نامی مجعول و ساختگی بود. متن مقاله [«ایران و استعمار سرخ و سیاه»] را دو تن از نویسندگان که یکی از آنها گهگاه برای شاه نطق مینوشت، با همکاری یکی از مشاوران نزدیک هویدا در محل وزارت دربار تهیه کردند. این متن بلافاصله توسط هویدا به نظر شاه رسید. راجع به این مقاله قبلاً در یک جلسه محرمانه تصمیم گرفته شده بود… مشاوران شاه بارها از زبان او شنیده بودند که:«ماهیها را باید با ایجاد موجهای مصنوعی به سطح آب کشانید و آنوقت همه را یکجا به تور انداخت»! این بار نیز شاه تصمیم داشت همان تاکتیک را به کار برد. مقاله کذایی وسیله مناسبی برای متشنج ساختن محیط و تحریک خشم مردم تشخیص داده شد و رئوس آن را شاه به هویدا دیکته کرد تا بر اساس آن، مقاله تنظیم شود…» البته شاه به این مقاله اکتفا نکرد و با وجود قیام مردم قم و تبریز، باز هم در سخنرانی خود در مراسم گشایش کنگره زنان در تاریخ ۸ اسفندماه ۱۳۵۶ از عبارت «اتحاد نامقدس سرخ و سیاه» استفاده کرد و ظاهراً سعی داشت تا بر تشنج و التهاب جامعه بیفزاید. «او به شدت خشمگین بود و تأکید داشت که یکبار برای همیشه و به هر قیمتی که تمام شود باید پرونده خمینی و طرفداران او را بست…».
******
بخشی از مقاله موهن «ایران و استعمار سرخ و سیاه» به قلم احمد رشیدی مطلق:
«…استعمار، سرخ و سیاهش، کهنه و نویش، روح تجاوز و تسلط و چپاول دارد… سرآغاز انقلاب شاه و ملت… استعمار سرخ و سیاه ایران را که هر کدام در کشور ما برنامه و نقشه خاصی داشتند، با یکدیگر متحد ساخت…»(روزنامه اطلاعات؛ ۱۷ دیماه ۱۳۵۶)
بخشی از سخنرانی محمدرضا پهلوی در مراسم گشایش کنگره زنان؛ ۸ اسفندماه ۱۳۵۶:
«البته دشمنهای قسمخورده ایران، اتحاد نامقدس سرخ و سیاه، میل دارند که جمعیت مملکت نصف بشود و نصفی که نه فقط به درد نخورد، بلکه انگل اجتماع باشد و مادرانی باشند که در روح و فکر فرزندانشان خاک مرده بپاشند… باز دیدیم که آزادیهای بیشتر و روزافزونتری که ما دادیم بیش از پیش باز آن اتحاد نامقدس سرخ و سیاه را چه در داخل و چه در خارج ایران روشن کرد. ولی ما به سیاست خودمان ادامه میدهیم…»(روزنامه اطلاعات؛ ۹ اسفندماه ۱۳۵۶)