• خانه
نکات‌پرس
جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نکات‌پرس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

رسالت پاسداری از منظر امامین انقلاب

۱۴۰۳/۱۱/۱۴
در نکات دیگران
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
رسالت پاسداری از منظر امامین انقلاب


۱۴۰۳/۱۱/۱۴

به مناسبت روز پاسدار؛

رسالت پاسداری از منظر امامین انقلاب

مقام معظم رهبری: عنوان پاسدار، یادگار روزهای افتخار برای همه‌ی دوران تاریخ ما در آینده و یادگار لحظه‌های حساس این انقلاب است؛ که اگر پاسدار نبود، هیچ‌چیزی نبود و هیچ‌چیزی نمی‌ماند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدت‌های سپاه، سوم شعبان؛ روز میلاد مبارک و پربرکت امام حسین (ع)، حماسه ساز روز عاشورا، به نام روز پاسدار در تقویم جمهوری اسلامی ایران برگزیده شده است.

نام گذاری این روز به نام پاسدار، در واقع تداعی گر این پیام است که پاسدار و در کل سپاه پاسداران به تاسی از مولا و سرور خودشان؛ حسین بن علی (ع) که در روز عاشورا در جهت پاسداری از شریعت اسلام و قرآن، جان عزیز خود و فرزندان و اصحابش را به طبغ اخلاص گذاشت، مدافع و نگهبان اصول و ارزش های دینی و آرمان ها و مبانی انقلاب بوده و در راه صیانت از این ماموریت و هدف مقدس تا پای جان ایستادگی کرده و خواهد کرد؛ کما اینکه در هشت سال دفاع مقدس این مدعا را اثبات نمود.

به مناسبت این روز خجسته، به بخشی از بیانات و دیدگاههای امامین انقلاب در خصوص فلسفه پاسداری و رسالت آن اشاره می‌شود:

 

امام خمینی (ره):

۱۶ خرداد ۱۳۶۰ (سوم شعبان ۱۴۰۱ قمری)

عید سعید پربرکت سوم شعبان المعظم، ولادت باسعادت سید مظلومان برهم مظلومان جهان مبارک باد. اراده خداوند متعال بر آن بوده و هست که اسلام رهایی‌بخش و قرآن هدایت افروز را جاوید نگه دارد و با خون شهیدانی چون فرزندان وحی، احیا و پشتیبانی فرماید و از آسیب دهر نگه دارد.

 و حسین بن علی آن عصاره نبوت و یادگار ولایت را برانگیزد تا جان خود و عزیزانش را فدای عقیده خویش و امت معظم پیامبر اکرم نماید تا در امتداد تاریخ، خون پاک او بجوشد و دین خدا را آبیاری فرماید و از وحی و از رهاوردهای آن پاسداری نماید.

 و اینک که پاسداران از سپاه و کمیته‌های عصر حاضر، این روز بزرگ پربرکت جاوید را روز پاسدار اعلام نموده‌اند، مسئولیتی بس بزرگ و تکلیفی بس عظیم را عهده‌دار شده‌اند، گویی آنان به یاد پاسداران عاشورا و انگیزه جان‌افشانی‌ها و فداکاری‌های کربلا، این روز را انتخاب نمودند و نیکو انتخابی است و بزرگ مسئولیتی نیکوست که ادامه خون سرخ تشیع را تداعی می‌کند.

 و پرمسئولیت است که انگیزه آن فداکاری و جانبازی، آن‌چنان لطیفه الهی دارد که آن خون را ثارالله و از مرزهای حجب نور و ظلمت فراتر برده و از خودی‌ها و خودبینی‌ها پیراسته و به مرز العبودیه جوهره کنهها الربوبیه رسانده و آراسته و دست ما از آن کوتاه است.

 لکن مأیوس نشوید و کوشش کنید تا به کوشش خویش، رنگ اسلامی – الهی بیشتری دهید و به فداکاری خویش اخلاصمندتر باشید که بحمدالله هستید.

 شما عزیزان که از بدو انقلاب از متن جامعه اسلامی جوشیدید و در جهاد حق علیه باطل و رژیم شاهنشاهی کوشیدید و اکنون در جهاد اسلامی مقابل کفر صدامیان یعنی آمریکای خونخوار همدوش با برادران ارتشی و سایر قوای مسلح از بسیج گرفته تا عشایر برومند در رزم و جهاد مقدس جانبازی می‌کنید و افتخارات بزرگ برای ملت و اسلام می‌آفرینید، باید بدانید که خدا پشتیبان لشکریان خویش است و همیشه در نهایت، حق پیروز است

و ما امروز به انتظار شهادت نشسته‌ایم تا فردا فرزندانمان در مقابل کفر جهانی با سرافرازی بایستند و بار مسئولیت استقلال واقعی را در تمامی ابعادش به دوش کشند و با افتخار پیام رهایی مستضعفین را در جهان سر دهند.

شما دلاوران سلحشور و شما سپاهیان انقلاب اسلامی مردم ایران، شما از همان روزهای اول هدف ناجوانمردانه گروه‌ها و گروهک‌های منحرف واقع شدید و این خود فخری بر افتخارات شما افزود و اکنون نیز آن‌کس که از اسلام بیشتر گریزان است، دشمن سرسخت‌تر شما عزیزان است.

بکوشید که نفاق‌افکنان در شما رخنه نکنند و میان شما و برادران رزمنده دیگرتان جایی نیفکند؛ که اکنون قوای نظامی و انتظامی همچون شما و سایر قوای مسلح مردمی لشکریان اسلامید و برادران ایمانی.

 

۶ خرداد ۱۳۶۱ (سوم شعبان ۱۴۰۲ قمری)

سپاه رکن رکین پاسداری از انقلاب

سپاه پاسداران که رکنی بزرگ در پیروزی انقلاب اسلامی است؛ با اقتدا به مولای خود سید مظلومان – علیه الصلاه و السلام – نجات‌بخش ملت ایران و اسلام عزیز از شب‌های تاریک و ظلمانی ستم‌شاهی بوده و در پاسداری از انقلاب و هدف‌های آن عاملی مؤثر و رکنی رکین بوده و هست.

سپاه در جبهه‌های دفاع مقدس از اسلام و میهن اسلامی، با وحدت و انسجام کامل با ارتش معظم و بسیج عزیز و ژاندارمری و عشایر مکرم و سایر قوای نظامی و انتظامی و مردمی، چون صفی آهنین و بنیانی مرصوص پایداری نموده و دشمنان اسلام و بشریت را از میدان‌های نبرد مفتضحانه رانده است و برای خود و اسلام و میهن معظم ایران افتخارهایی آفریده است که تاریخ فراموش نخواهد کرد و حضرت بقیه‌الله – ارواحنا لتراب مقدمه الفداء – ازنظر مبارک نخواهد برد و پروردگار – جل و علا – بر خدمتگزاران به اسلام و میهن اسلامی که این رزمندگان بحمد الله تعالی از آنانند، رحمت و برکت خود را دریغ نخواهد فرمود.

 

غرور آفت پیروزی است

اکنون به مناسبت روز بزرگ ولادت سراسر افتخار و باسعادت پاسدار عظیم‌الشأن اسلام و قرآن کریم که با خون خود و یاران و عزیزان ارجمندش نعره کفرآمیز یزیدیان را که عربده‌کشان ندای لا خبر جاءَ وَ لا وَحْیٌّ نَزَل را سر می‌دادند در حلقوم نحسشان خفه کرد و روز پاسداران عاشق‌پیشه فداکاری که با خون پاک خود و سایر رزمندگان عزیز، نعره‌های عربده آسای سردار قادسیه عصر را با یاران تبهکار جنایت‌پیشه‌اش در حلقوم کفراندیشان شکست، سخنی با این منادیان حق و مبارزان دشمنان حقیقت در میان می‌گذارم و این تذکری است برای آگاهان:

 برادران محترم و نور چشمان عزیز! مبادا آفت‌های پیروزی که در رأس آن‌ها غرور است، خدای ناخواسته شما را به دام کشد و از صاحب اصلی «نصر» که خداوند قادر است اغفالتان نماید که این حیله‌ای است شیطانی که دنبال آن علاوه بر از دست رفتن معنویت که اساس پیروزی شما عزیزان است، موجب غفلت از حیله‌های دشمنان نیز می‌باشد که شکست را همراه دارد.

 

رفتار نیکو با مردم بویژه مستضعفین

یکی دیگر از اموری که باید تمام قوای مسلح و خصوصاً آنان که در شهرها سروکارشان با مردم بیشتر است، مثل سپاه پاسداران و بسیج و کمیته‌ها و شهربانی توجه کنند، رفتار نیکو و انسانی آنان است با مردم، به‌ویژه مستضعفان. مردمی که از جمهوری اسلامی و رزمندگان جبهه‌ها با تمام توان پشتیبانی می‌کنند، سپاه و سایرین باید قلوب آنان را جلب و رضای خداوند را به دست آورند.

و ملت عزیز نیز قدر این فداکاران را که شب و روز خود را برای حراست از اسلام و کشور و حفاظت آنان صرف می‌کنند، بدانند و از آنان قدردانی نمایند.

 

۲۶ اردیبهشت ۱۳۶۲ (سوم شعبان ۱۴۰۳ قمری)

پاسدار واقعی مدافع حریم ارزش‌های اسلامی

چه انتخاب خوبی است که روز ولادت حضرت سیدالشهدا – علیه‌السلام – روز پاسدار شده است. امیدوارم همان‌گونه که امام حسین (علیه‌السلام) با خون خود اسلام را زنده کرده، شما به تبعیت از او انقلاب و اسلام را ضمانت نمایید.

مادامی‌که ما پاسدار واقعی باشیم؛ کشورهای بزرگ نمی‌توانند کاری انجام دهند؛ و علت فشار دنیا هم این است که می‌بینند در این مملکت نه کودتا معنی دارد و نه هجوم نظامی و ایران ازنظر منطقه و اسلام قدرت خاصی پیداکرده است، لذا ما را آرام نمی‌گذارند؛ و ما باید به همه سفارش کنیم که برای اسلام خدمت کنند و همه در صف واحدی قرار بگیریم که انحرافی پیش نیاید و باید همیشه احساس کنیم که تنها خودمان هستیم در برابر این‌همه دشمنان. باید این بار بزرگ را به منزل برسانیم و در این راه متحد باشیم و گرایش خاص به این گروه و آن گروه نداشته باشیم.

 

بیانات مقام معظم رهبری

۲۹ بهمن ۱۳۶۹

عنوان پاسدار؛ یادگار روزهای افتخار و لحظه‌های حساس انقلاب

روز پاسدار؛ این عنوان شیرین و زیبا و فراموش‌نشدنی است. عنوان پاسدار، یادگار روزهای افتخار برای همه‌ی دوران تاریخ ما در آینده و یادگار لحظه‌های حساس این انقلاب است؛ که اگر پاسدار نبود، هیچ‌چیزی نبود و هیچ‌چیزی نمی‌ماند.
هر کس که امروز به نحوی از ارزش‌های اسلامی پاسداری می‌کند و آن را نگه می‌دارد، خوب است به یاد داشته باشد که اگر روزی جوانان پاسدار ما نبودند و این مولود و نهال تازه را از تهاجم دشمنان حراست نمی‌کردند، چیزی باقی نمی‌ماند تا عالمش درباره‌ی مسائل علمی آن، مهندسش درباره‌ی مسائل مهندسی آن، پزشکش درباره‌ی مسائل دیگر آن و بقیه‌ی خدمتگزارانش هرکدام در حیطه‌ی کار خود، به آن خدمت کنند.

در لحظه‌های اول، باید دلسوزترین انسان‌ها، از یک مولود و یک نهال تازه نگهداری کنند؛ کار هرکس نیست. این است که عنوان پاسدار، یادآور آن لحظه‌ها می‌باشد.
امروز بسیاری از آن پاسداران شهید شده‌اند، بسیاری جانباز شده‌اند، بسیاری هم در همین نهادهای نظامی و انتظامی، سپاه و کمیته و امثال این‌ها -و یا بعضی نهادهای دیگر هستند و مشغولند.

عنوان پاسدار، برای انقلاب و اسلام ماند. افراد عوض می‌شوند؛ اما عنوان مثل یک اعتبار و یک تاج کرامت، می‌ماند. هرکسی در زیر آن قرار گرفت، کرامت پیدا می‌کند. عنوان مهم است. خوب است که خودمان را با این عنوان، معنون کنیم

.

۲۹ شهریور ۱۳۷۳

غبطه امام به جایگاه پاسداری

جهاد در اختیار هرکس قرار نمی‌گیرد! جهاد با دشمن و در میدان خطر، در اختیار هر کس قرار نمی‌گیرد! پانزده سال است که شما در این میدانید. حالا بعضی فقط هشت سال جهاد کردند؛ اما جهاد سپاه، قبل از آن هشت سال شروع‌شده است و تا امروز هم ادامه دارد. این هم یک امتیاز دیگر است و از آن‌هایی است که نیکان و بندگان صالح خدا غبطه‌ی آن را می‌برند؛ برجسته‌ها به آن غبطه می‌برند.

 کلامی از امام نقل شد و ایشان هم قطعاً و یقیناً آن را از دل فرموده بودند که «ای‌کاش من هم یک پاسدار بودم!» روی این جمله دقت کنید که یعنی چه؟ امام کیست؟ آن مرد بزرگ فقیه عارف زاهدی که در راه خدا، یکی از برجسته‌های بی‌بروبرگرد است و هرکس در راه خدا باشد، اهل هر دین و ملتی که باشد، همین‌قدر که اهل معنویت باشد، نور وجود امام بزرگوار را درک می‌کند. می‌گفت: ای‌کاش من هم یک پاسدار بودم

.

۱۳ آذر ۱۳۷۶ به مناسبت روز پاسدار

معنویت؛ تضمین‌کننده روحیه مقاومت پاسداری

آن چیزی که می‌تواند انقلاب و جهت‌گیری عظیم این ملت و راهی را که او به‌سوی صلاح و فلاح و عزت و رضای الهی و سعادت دنیا و آخرت خود می‌پیماید، پایدار کند، عبارت است از هوشیاری و آمادگی و روحیه‌ی پاسداری.

 این روحیه‌ی پاسداری، متوقف به آن جنبه‌ی معنوی است. این‌که من در ملاقات با برادران پاسدار، با مجموعه‌های انقلابی و با برادران و خواهرانی که در بخش‌های مختلف، مسؤولیت‌های حساسی دارند، بر روی رعایت جنبه‌ی معنوی تکیه می‌کنم، به خاطر همین است. این توجه و توسل و ارتباط قلبی با پروردگار عالم، تضمین‌کننده‌ی استحکام و اقتدار نیروهایی است که می‌خواهند همیشه در مقابل آن جبهه بایستند و مقاومت کنند. جز این راهی وجود ندارد.

 

منابع:

۱-جمعی از نویسندگان، صحیفه دفاع (روزشمار بیانات، پیام‌ها و احکام امام خمینی در دفاع مقدس)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۰، صص ۲۲۱، ۲۲۲، ۴۰۷، ۴۱۰، ۴۱۱، ۵۴۹

۲-سایت khamenei.ir



منبع: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

پست‌ بعدی
جمهوری اسلامی قم!

جمهوری اسلامی قم!

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-samandehi
  • خانه

© 2024 تمام حقوق برای نکات‌پرس محفوظ است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه

© 2024 تمام حقوق برای نکات‌پرس محفوظ است.