• خانه
نکات‌پرس
شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
نکات‌پرس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

تدابیر بعثی‌ها برای جلوگیری از محاصره

۱۴۰۳/۰۲/۱۷
در نکات دیگران
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
تدابیر بعثی‌ها برای جلوگیری از محاصره


۱۴۰۳/۰۲/۱۷

تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

تدابیر بعثی‌ها برای جلوگیری از محاصره

با پیروزی نیروهای ایران در بیت‌المقدس، ارتش عراق با توجه‌ به‌احتمال محاصره قوای خود، به‌سرعت آن‌ها را به‌طرف مرز عقب کشید و به تحکیم مواضع پدافندی خود در نوار مرزی طلائیه تا شلمچه و نیز منطقه شمال شلمچه و خرمشهر مشغول شد تا به این وسیله از ادامه پیشروی نیروهای نظامی ایران به‌طرف شلمچه و خرمشهر و داخل عراق جلوگیری کند.

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، با دستیابی نیروهای ایران به نوار مرزی محور جنوبی منطقه عملیاتی بیت‏المقدس، ارتش عراق که محاصره قوای خود را در محور شمالی این منطقه محتمل می‏دید، به‌سرعت آن‌ها را به‌طرف مرز عقب کشید و به تحکیم مواضع دفاعی خود در نوار مرزی طلائیه تا شلمچه و نیز شمال شلمچه و خرمشهر مشغول شد.

 به‌این‌ترتیب، در دومین مرحله از عملیات بیت‌المقدس (هشتمین روز از آغاز عملیات؛ ۱۷/۲/۱۳۶۱) نیروهای قرارگاه فتح و قرارگاه نصر از جاده اهواز خرمشهر (در حدفاصل کیلومتر ۸۰ تا کیلومتر ۱۰۳) حدود ۱۳ کیلومتر به‌طرف غرب پیشروی کردند و قرارگاه فتح موفق شد برای نخستین بار از آغاز جنگ عراق علیه ایران، به نوار مرزی (در محور مقابل کیلومتر ۹۰) رسیده و حدود ۵ کیلومتر آن را در اختیار گیرد. قرارگاه نصر هم با تلاش بسیار اگرچه در محور مقابل کیلومتر ۱۰۰ (ایستگاه گرمدشت) نتوانست به نوار مرزی دست یابد‌، لیکن موفق شد در دو کیلومتری آن و پشت دژ مرزی موضع بگیرد.

با این پیروزی نیروهای ایران، ارتش عراق با توجه‌ به‌احتمال محاصره قوای خود (۲ لشکر زرهی و مکانیزه و ۵ تیپ پیاده) در شمال منطقه عملیات (جنوب رودخانه کرخه‌کور) به‌سرعت آن‌ها را به‌طرف مرز عقب کشید و به تحکیم مواضع پدافندی خود در نوار مرزی طلائیه تا شلمچه و نیز منطقه شمال شلمچه و خرمشهر مشغول شد تا به این وسیله از ادامه پیشروی نیروهای نظامی ایران به‌طرف شلمچه و خرمشهر و داخل عراق جلوگیری کند.

 

ادامه حمایت‌های تسلیحاتی اعراب از صدام

رئیس‌جمهور مصر بر ادامه کمک نظامی به عراق تأکید کرد و پادشاه اردن نیز از این تصمیم مصر قدردانی به عمل آورد.

حسنی مبارک‌، رئیس‌جمهور مصر، در مصاحبه‌ای با روزنامه مصری الاخبار که امروز منتشر شد، ضمن تأکید بر ادامه ارسال مهمات و تجهیزات نظامی به عراق گفت که ارسال این‌گونه کمک‌ها به‌منظور قدرت بخشیدن به نیروهای نظامی آن کشور است تا بتواند از طرق مسالمت‌آمیز مسائل مورد اختلاف با ایران را حل کند.

 در همین حال‌، ملک حسین پادشاه اردن نیز در گفت‌وگو با روزنامه الاهرام (چاپ قاهره) از سیاست حسنی مبارک تمجید و از کمک‌های نظامی مصر به عراق تشکر کرد و گفت: رژیم عراق باوجود آنکه با مصر روابط سیاسی ندارد‌، از این کشور جهت شرکت در کنفرانس غیرمتعهدها که در ماه سپتامبر در بغداد تشکیل می‌شود‌، دعوت کرده است.

 

منبع:

حبیبی، ابوالقاسم، روزشمار جنگ ایران و عراق: آزادسازی خرمشهر؛ پایان رؤیای تجزیه ایران، (کتاب نوزدهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۸، صص ۲۹۶، ۳۰۱



منبع: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

پست‌ بعدی
اوج هماهنگی و انسجام امدادی در بیت‌المقدس

اوج هماهنگی و انسجام امدادی در بیت‌المقدس

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-samandehi
  • خانه

© 2024 تمام حقوق برای نکات‌پرس محفوظ است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه

© 2024 تمام حقوق برای نکات‌پرس محفوظ است.