تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
درخواست مادر شهید از رزمندگان
دو عدد تخممرغ، یک پیاز، مقداری نمک، نعنا، فلفل و اندکی سبزی در داخل بسته بود و در کنار آن نامهای با این مضمون: فرزند رزمندهام دستت را که تفنگ را در خود میگیرد میبوسم و از تو عذرخواهی میکنم که چیزی نداشتم تا برایت بفرستم. آخر من فرزندی مثل تو داشتم که بیست سالش بود و …
کمکهای مردمی به جبهههای جنگ همچنان ادامه دارد. امروز (۱۶/۵/۱۳۶۳) روزنامه کیهان ضمن درج مطلبی مفصل در مورد هدایا و کمکهای مردمی به جبههها گزارشی نیز از قرارگاه نگهداری و توزیع اجناس ارسالی به مناطق جنگی منتشر کرده است. خبرنگار روزنامه کیهان نوشته است: قرارگاه توزیع هدایای مردمی در فاصلهای نزدیک به جبهه در منطقهای از جنوب دایر شده است. بخشی از سیل هدایای مردم به جبههها به اینجا ارسال میشود و آنگاه بین ستادها، لشکرها و تیپها توزیع میشود. مقر موردبحث در محدودهای وسیع ایجادشده و بهطور میانگین ۳۰ پرسنل دارد که بهطور شبانهروزی مشغول فعالیت هستند.
هدایا با کانتینر و کانکسها به قرارگاه آورده میشود و اجناس که غالباً شامل کمپوت، کنسرو، نان، میوه و صدها قلم دیگر از مواد و کالاهای مورد نیاز جبههها است در این قرارگاه انبار میشود.
علاوه بر مواد خوراکی، اجناس و مصالح ساختمانی از قبیل بلوکهای سنگر، توالت، پناهگاه، چادر، ورق آهن، بیل، کلنگ، تور و… همچنین پوشاک و نیز لوازم بهداشتی در میان این هدایا به چشم میخورد.
آنچه که قابلتوجه است وفور اجناس و کالاهای کویتی است. مواد خوراکی در جبههها بیشازحد انتظار است؛ ازجمله نان با بهترین کیفیت.
گزارشگر کیهان در پایان گزارش خود، به نامه جالبی که در میان هدایای مردمی بوده اشاره کرده و آورده است: در لابهلای سیل هدایا، بسته کوچکی توجهم را جلب کرد آن را برداشته، گشودم.
دو عدد تخممرغ، یک پیاز، مقداری نمک، نعنا، فلفل و اندکی سبزی در داخل آن بود و در کنار آن نامهای با این مضمون: فرزند رزمندهام دستت را که تفنگ را در خود میگیرد میبوسم و از تو عذرخواهی میکنم که چیزی نداشتم تا برایت بفرستم. آخر من فرزندی مثل تو داشتم که بیست سالش بود. او نانآور من بود. با کلفتی و رختشویی او را بزرگ کردم. وقتی دیدم جبهه احتیاج به نیرو دارد لباس دامادی بر تنش کردم و روانه جبهه نمودمش، ولی او دیگر برنگشت و میگویند شهید شده است.
حالا هرچه دارم برایت میفرستم، بخورش نوش جان؛ اما اگر انشاءالله به کربلا رسیدی سلام فرزند مرا به سیدالشهدا (ع) برسان و بگو هرچند او نتوانست به پابوس تو بیاید، اما رزمندگان اسلام آمدهاند، سلام او را بپذیر و او را جزو شهدای کربلا حساب کن.
منبع:
یعقوب نعمتی وروجنی، حجتالله کریمی، روزشمار جنگ ایران و عراق: رکود در جبهه؛ تحرک در دیپلماسی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۸، صص ۴۴۰، ۴۴۱