تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
تجاوزات مرزی بعثیها به حریم جمهوری اسلامی
تجاوزات مکرر هواپیماهای عراق به مناطق غرب کشور در روزهای اخیر باعث نگرانی ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی شده است بهطوریکه دستورالعمل این ستاد به یگانهای مستقر در غرب گویای وخامت وضعیت سازمان رزم پدافند هوایی در این مناطق است.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، برای هشتمین روز متوالی، درگیریهای مرزی در مناطق تنگ ترشابه و تنگهوان امروز نیز ادامه داشت. دراینباره، گزارش خبرگزاری پارس از قصرشیرین حاکی است: از ساعت ۱۶ امروز یک بار دیگر ارتش بعث عراق و عناصر ضدانقلاب با سلاحهای سنگین و سبک و آتش توپخانه تنگ توشابه (ترشابه) را مورد حمله قرار دادند که این درگیری تا ساعت ۱۹ امروز همچنان ادامه داشت.
در ساعت ۱۰ صبح امروز (۱۳۵۹/۶/۸) نیز، یکی از مواضع فرعی نیروهای بعث عراق در تنگهوان، طعمه گلولههای خمپاره پاسداران مستقر در این منطقه شد. خبرنگار کیهان در منطقه از قول یکی از مسئولان سپاه پاسداران قصرشیرین ضمن بیان این خبر افزود: طبق اطلاعات واصله، این موضع که بهشدت در حال سوختن است، دارای زاغههای مهمات بوده است.
همچنین در ساعت ۶ صبح امروز، یکی از پاسداران مستقر در تنگهوان که مأمور پاکسازی جادههای فرعی این منطقه بود براثر برخورد با مین ضدنفر بهسختی مجروح شد و یک پای خود را از دست داد.
گزارش دیگری از خبرگزاری پارس نیز حاکی است که امروز براثر واژگونشدن یک دستگاه اتومبیل استیشن نیروهای بعث عراق، ۴ افسر عراقی کشته شدند.
بنا به این گزارش، در جریان درگیریهای ۴۸ ساعت گذشته، ۹ نفر از نیروهای ارتش بعث عراق کشته و تعداد زیادی نیز مجروح گردیدهاند. همچنین، تعدادی از مواضع و سنگرهای نیروهای بعث عراق بهکلی منهدم شده و به تأسیسات برق و سیستم ارتباطی مرزی عراق خساراتی وارد آمده است.
یک تانک عراقی نیز امروز صبح در برخورد با مینی که توسط خود نیروهای عراقی در مسیر یکی از پاسگاههای مرزی این منطقه کار گذاشتهشده بود، منفجر شد و همه خدمه آن کشته شدند.
از سوی دیگر، نظریزاده فرماندار قصرشیرین، امروز در مورد آخرین اقدامات مأموران نفتی در ترمیم و بازسازی لولههای آسیبدیده نفت در منطقه نفتشهر، گفت: ترمیم و بهبود لولههای نفتی برای انجام عملیات مجدد و نفترسانی چاههای نفت این منطقه بهسوی پالایشگاه کرمانشاه پایانیافته و بهزودی پالایشگاه کرمانشاه به کار خواهد افتاد.
دراینحال، تجاوزات مکرر هواپیماهای عراق به مناطق غرب کشور در روزهای اخیر باعث نگرانی ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامیشده است بهطوریکه دستورالعمل این ستاد به یگانهای مستقر در غرب گویای وخامت وضعیت سازمان رزم پدافند هوایی در این مناطق است.
در این دستورالعمل آمده است: برابر اطلاع واصله از ستاد عملیات غرب کشور و با بررسی گزارشات مکرر یگانهای تابعه، روزانه میگهای عراقی بدون هیچگونه رادع و مانعی سراسر منطقه غرب کشور را شناسایی نموده و علیرغم مشاهده عینی پرسنل نیروهای مسلح و تأیید رادارهای منطقه، بدون هیچگونه عکسالعملی به پایگاههای خود مراجعت مینمایند.
و فرماندهان ردههای مختلف به دلایل و به عناوین کسب دستور از ردههای بالا یا ستاد مشترک، فرصت را از دست داده، درنتیجه هواپیماهای متجاوز فرصت کافی برای درهمکوبیدن یگانهای مرزی یا شناسایی از مناطق را به دست میآورند.
در ادامه این گزارش آمده است: بدینوسیله به کلیه یگانهای نیروهای مسلح ابلاغ میگردد که بهمحض تجاوز هواپیماهای عراقی به خاک ایران، هر عنصر مسلحی با هر نوع اسلحهای در داخل خاک جمهوری اسلامی ایران اعم از ارتشی، ژاندارمری، پاسدار مکلف به تیراندازی میباشند و مستلزم دریافت اجازه از ردههای بالاتر نخواهد بود.
درصورتیکه متعذر به عذر عدم دریافت دستور از بالا به هواپیماهای متجاوز تیراندازی نکنند، متخلفین ارتشی تسلیم دادگاه ویژه انقلاب ارتش خواهند شد.
اما در منطقه مرزی آبادان و خرمشهر نیز تحرکات عراق همچون روزهای گذشته ادامه داشت. یک گزارش از منابع خودی حاکی است: دولت عراق بعد از پیروزی انقلاب مبادرت به احداث جاده و تأسیسات نظامی در کنار شط اروندرود نموده است. گارد ساحلی ژاندارمری آبادان نیز گزارش داد: در ساعت ۱۶ امروز، ارتش عراق چند راکت به نخلستانهای بهمنشیر شلیک کرد.
همچنین با توجه به تهدیدی که در منطقه پاسگاه کیلومتر ۲۵ خرمشهر به دلیل افزایش چشمگیر تحرکات عراق احساس میشد، امروز لشکر ۹۲ زرهی، یک دسته پیاده مکانیزه برای تقویت این پاسگاه اعزام کرد.
دراینحال، به گزارش گروهان خسروآباد آبادان، بنا به اعلام پاسگاه بهمنیار، ساعت ۵:۰ امروز، یک هواپیمای عراقی که به آسمان ایران تجاوز کرده بود با تیراندازی مأموران مستقر در این پاسگاه به سمت عراق متواری شد.
منبع:
سلیمانی خواه نعمتالله، روزشمار جنگ ایران و عراق: تصمیم صدام به جنگ علیه ایران (کتاب نهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۴، صص ۶۷۲، ۶۷۳