تورقی بر روزشمار سالهای مقاومت؛
رمزگشایی ژاپنیها از تأثیر حماسه عاشورا بر رزمندگان
روزنامه ماینیچی ژاپن نوشت: بسیجیان بهسوی کربلا حرکت میکنند. منشا این انرژی و نیروی تحرک، حادثه کربلای امام حسین (ع) است؛ و این واقعیتی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
به گزارش مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه، روزنامه ماینیچی چاپ ژاپن در شماره امروز خود (۱۳۶۴/۱۰/۱۱) در مقالهای به قلم آقای نیشی موضوع عوامل جذب بسیجیان بهسوی جبههها و قیام امام حسین (ع) را بررسی کرده است. متن مقاله به این شرح است:
اخیراً جریانات بسیاری در حوادث بینالمللی مشاهده میشود که قهرمان پشت پرده آن مذهب است. چرا امروز همهجا درباره مذهب (دین) صحبت میشود؟ از دیدگاه معنوی به جستوجوی ارتباط سیاست با علم منطق میرویم.
در هوای سرد بارانی، گوسفندانی که قربانی شده بودند، آخرین نفسها را میکشیدند و خون آنها بر کف خیابان جاریشده بود.
بدرقه کنندگان بسیجیانی که نواری به دور سر خویش بسته بودند و فریاد میکشیدند؛ پیش بهسوی کربلا، اسپند و کندر دود میکردند و نقل بر سر رزمندگان میپاشیدند.
در شهر همدان هم بسیجیانی که عازم جبهه هستند، رژه میروند. در ماه گذشته بیش از ۲۰۰ هزارنفر از اعضای بسیج به مرزهای ایران و عراق فرستاده شدند. قبلاً در این منطقه ۶۰۰ هزارتن از رزمندگان مستقر بودند، بنابراین حمله بزرگی تدارک دیدهشده است.
در بین بسیجیان افرادی نیز هستند که سن آنها بیش از ۵۰ سال بوده و ریش آنها سفید است و نیز دانشآموزانی با چهرهای معصوم دیده میشوند. افرادی که ممکن است تا دیروز بهعنوان کارگری در کارخانه یا راننده تاکسی مشغول به کار بودهاند، امروز با یک هدف و آن شکستن خط دفاعی و باز کردن راه کربلا، راهی جبههها شدهاند.
مسلسل و دستگاه بیسیمی که در اختیار بسیجیان قرار دارد، در مقایسه با تجهیزات عراق ۱۰ سال عقب میباشد ولی این بسیجیان هستند که از میدان مین میگذرند و سیمخاردار را پاره میکنند و در طول شش سال در موقعیتی مساوی با عراق میجنگند.
راز کربلا چیست؟ کربلا سرزمینی است واقع در ۱۱۰ کیلومتری جنوب غربی عراق و مشهد. امام حسین (ع)، امام سوم شیعیان میباشد.
امام حسین (ع) و ۷۲ تن از یارانش در سرزمین کربلا توسط ۴۰ هزار تن از سربازان معاویه (یزید بن معاویه) محاصره میشوند. آنها با اینکه میدانستند شکست میخورند ولی جنگیدند و همگی کشته شدند.
بهاینترتیب مصیبت بزرگی در تاریخ ثبت شد و این ماجرا که ۱۳۰۰ سال قدمت دارد، مسلمانان شیعه را همچنان تحریک میکند.
شهدای جنگ ایران و عراق بهعنوان یاران امام حسین (ع) محسوب میشوند. یکی از دلایل قیام ملت و انقلاب ایران و واژگون شدن رژیم شاه، عدم وجود مساوات و عدل و وجود اختناق در جامعه بود که این مخالفت در بین افراد روشنفکر آغاز شد و فراموش نشود که دانشجویانی که در مقابل مزدوران شاه پهلوی سینه سپر کرده و مقاومت میکردند، از ماجرای امام حسین (ع) روحیه گرفته بودند.
در زمینه جنگ ایران و عراق، دولت شوروی میگوید: این جنگ هیچ معنی و مفهومی ندارد و از منطق به دور است و بوقهای تبلیغاتی غرب میگویند: جنگ برای این است که افکار و توجهات مردم بهسوی نارساییهای اقتصادی و سیاسی جلب نشود.
اما این سخنان هیچ فایدهای ندارد. بسیجیان بهسوی کربلا حرکت میکنند. منشأ این انرژی و نیروی تحرک، حادثه کربلای امام حسین (ع) است؛ و این واقعیتی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
انقلاب ایران احیاکننده اسلام
زمانی بود که اسلام و مسلمانان دنیا را به اشغال خود در آورده بودند ولی پس از قرن ۱۸، شکستهای پیدرپی موجب عقبنشینی آنها و سرانجام از دست رفتن سرزمینهایشان شد.
اما این انقلاب اسلامی ایران بود که مجدداً اسلام را زنده کرد. در ماه فوریه سال ۱۹۷۹ (بهمن ۱۳۵۷) حکومت انقلاب اسلامی در ایران تشکیل شد که نخستین حکومت اسلامی در جهان هست که احکام اسلامی را در کشور جاری میسازد.
مثلاً در داخل کشور خوردن مشروبات الکلی ممنوع گردیده است و مدارس دخترانه و پسرانه از یکدیگر مجزا شدهاند. شریعت اسلامی احیا گردیده و ربا از سیستم بانکی حذف گردیده است.
ایران که شش سال است با عراق در جنگ است به کشورهای اسلامی پیشنهاد میکنند احکام و قوانین را مبنا قرار دهند.
آقای نیکسون رئیسجمهور آمریکا که در جنگ ویتنام، با در اختیار داشتن بهترین تجهیزات جنگی و سازماندهی کامل، طعم شکست مفتضحانهای را چشید، اخیراً اخطار کرده است که احتمالاً در آینده شعار انقلاب برای تجدید حیات اسلام، جای شعار انقلاب برای آزادی مستضعفان را خواهد گرفت.
منبع:
مهدی انصاری، حمیدرضا فراهانی، روزشمار جنگ ایران و عراق: تشدید تلاشها برای فتح فاو (کتاب سی و نهم-جلد ۲)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۵، صص ۴۶۴، ۴۶۵